Tayland'da tatil ne kadara çıkar? Adım adım masraf ve bütçe hesaplama

Tayland Asya'da gezmek isteyenlerin ilk duraklarından biridir. Ülkenin turizm altyapısının iyi olması yanında fiyatlarının da uygun olması bunda rol oynar. Bu yazıda sizinle adım adım Tayland tatilinin kaça çıkabileceğini hesaplayacağız. Bu örnekte tur şirketleriyle değil bağımsız olarak gezeceğiz. Hadi başlayalım.

Uçak bileti ne kadar?

Bunun için iki websitesine uğrayacağız.

1) www.kayak.com

2) www.skyscanner.com

Her iki websitesine de gitmek istediğiniz tarihleri girerek arama yapınız. Daha ucuz bilet bulabilmek için şu yazıya ya da buna bakabilirsiniz. Size uygun tarihlere göre uçağı bulunca fiyatları bir yere yazalım.

Otel / Hostel ne kadar tutar?

 Şimdi de kalacağımız bölgede uygun otel ya da hostel bakalım. Hostel nedir? diyenler lütfen şu linki bir okusunlar. Tamma mı? Güzel. Şimdi önümüze şehrin haritasını açıp uygun bir yer bakalım. Sonra da http://www.simdigezelim.com/2012/06/ucuza-otel-hostel-pansiyon-ev-bulmak.html gibi otel arayıp fiyatları kaydedelim.

Ülke içi ulaşım ne kadar tutar?

Otobüsle bir yere giderken gidilen saat başına yaklaşık 4-8 TL tutuyor: yani on saatlik bir yolculuk 40 ila 80 TL arası tutuyor. Otobüs yerine uçak ya da trenle gitmek isteyebilirsiniz. Uçak için tekrar yukarıdaki iki sitede arama yapabilirsiniz. Benzinin litresi yaklaşık 3 TL.

Yeme içme ne kadar tutar?

Tayland'da her keseye göre yemek var. Basit ve temiz işletmelerde sizi iyice doyuracak kadar büyük yemekleri 2-3 TL'ye bulabilirsiniz. Elbette bu en ucuz fiyatlar. Alışveriş merkezlerindeki ya da turist bölgelerindeki lokantalarsa Türkiye'den yaklaşık %30 daha ucuzdur. Ama dediğim gibi seçim sizin maksat doymaksa 2-3 TL yeter, maksat keyif sürmekse orası size kalmış.

Ülkede fiyatların en son durumunu merak edenler şu markettenki fiyatlara göz atabilirler

http://www.bigc.co.th/?___store=default&___from_store=default

Big C market bizdeki hipermarket formatında satış alanlarına sahip bir firma. Tayland'da çok yaygınlar dolayısıyla fiyatları iyi bir gösterge.

1.5 lt su  60 kuruş
1 bira   2.2  TL
3 adet küçük süt  2.2 TL
1 paket erişte 20 kuruş

Giyim kuşam masrafı ne kadar?

T-shirtler 6 TL'den başlıyor, pantalonlar ve şortlar 10 TL. Özellikle adım başı hediyelik T-Shirt satan tezgah bulunuyor. Yani yanınızda giyecek fazla bir şey getirmediyseniz dert değil. İthal olmayan yerli giysiler ucuz.  Çamaşır yıkatmak isterseniz yerine göre 5 kiloluk çamaşırınızı 2 TL ila 10 TL arası yıkayıp kurutuyorlar.

Hadi şimdi yukarıdaki harcama kalemlerini alt alta yazıp toplayalım. Artık aşağı yukarı Tayland'ta tatil ne kadara çıkar? masraflar ne olur? bütçe ne olsun? biliyoruz. Kısa geziler için ( 10-15 günlük) tur fiyatları daha uygun olabilir, bunun sebebi turların genelde uçak biletlerini çok önceden ayırtmaların sebebiyle sizden çok daha düşük ücret ödemeleridir.



 Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...