Ucuza Otel / Hostel / Pansiyon / Ev bulmak için ( Yol -Para - Zaman 3)

Önceki yazılardan (  http://www.simdigezelim.com/2012/05/yol-para-zaman.html ,
http://www.simdigezelim.com/2012/05/ucuza-ucak-bileti-bulmak-icin-yol-para.html  ,
http://www.simdigezelim.com/2012/06/hostel-nedir.html  ) kaldığımız yerden devam ediyorum.


Yola çıkanlarımızın %99'unun yaptığı gibi otel fiyatlarına bakarak işe başlayalım.  11 Ağustos-19 Ağustos arası Malezya Kuala Lumpur'da otel bakalım. İlk önce   hotels.com. Doğal olarak en çok kar elde ettikleri otelleri en başa koymuşlar: en düşüğü 144 TL. Geçelim.
Sonra  booking.com'a bakalım.  Burada fiyatlar daha iyi ama halen yüksek.

Sırada expedia.com var. Bakalım, bakalım. Bu fiyatlarla yanlarına yaklaşmak mümkün değil.
Şimdi de bir önceki yazıda anlattığım hostellere bir göz atmak için hostelworld.com 'a uğruyoruz. Aramayı bir kaç şekilde yapabiliriz. Aşağıdakiilk aramada fiyata değil de müşteri yorumlarının iyiliğine göre arama yapıyorum. Bir çok müşteriden art puan alan bir işletme elbette daha güvenilir olacaktır. Ama her zaman değil, en son yorumlara daha bir dikkatli bakmakta fayda var. Fiyata bakalım  hem kaliteli hem düşük fiyat istiyorsanız gecelik yatak 19 TL ye indi bile. Daha atacak bir adımımız daha var.


 Bu kez aynı sitede (www.hostelworld.com ) fiyata göre arama yapıyoruz. Hmmm. Fiyat 6.85 TL ye indi, gecelik kişibaşı. Aldığı yorumlara göre %80 memnuniyet oranı var. Neden olmasın?




































Bakın ilk girdiğimiz otel siteleri bize az 65 TL lik odalar sunarken, hostel sitesi geceliği 6.85 TL ye temiz ve iyi not olan bir hostelde yer ayırtma olanağı sunuyor. Bence denemeye değer.

Diyelim ki hostel de kalmak istemiyorsunuz ama yine de otelden daha ucuz ve daha rahat bir yer arıyorsunuz? Böyle bir şey mümkün mü? Evet, evet, evet dolaşmak isteyenlere alternatif bol. Bu durumda oda / ev kiralama servisi www.airnb.com  a uğruyoruz. Bu site evinin tümünü ya da bir kısmını başkalarına kiralamak isteyenler için.  Özellikle aileyle seyahat edenler için uygun.

Alternatiflere baktınız ve dediniz ki  65 TL den fiyatı 6.85 e indiren sıfıra da indirir, bedava bir yerlerde kalamaz mıyım?  Evet o da mümkün. İki şekilde: 1) http://www.couchsurfing.org/  veya http://www.hospitalityclub.org/  benzeri siteler gezginlere bedava yatak sağlayan insanlarla dolu. Niye yapıyorlar bunu?  Kendileri gezemese bile gezginler ayaklarına geliyor, evlerinde dünyanın bir ucundan yeni tanıştıkları biriyle konuşmak insanlar ilginç geliyor da ondan.  2)  Hosteller'de yatak karşılığı bedava çalışmak, bir çok hostel günde 3-4 saat temizlik yapma karşılığı bedava kalma olanağı sağlıyor. Kaldığınız hostelde şansınızı deneyin, her zaman ilan yazmazlar ona göre.

Malezya'ya gelirken bilet fiyatını 2500 TL'den 1500'e çektik. Otel fiyatını 65 TL'den 6,85 TL'e çektik hatta bedava alternatifini bile verdik. Şimdi de gittiğiniz bölgede nasıl ucuza gezebileceğinize kısaca bakalım.

Mesela Kuala Lumpur'dan Malezya'nın turistik şehirlerinden Kuching'e geçelim. Kayak.com'a gideşlim ve  Kuala Lumpur- Kuching uçuşunu girelim.











 402 dolar mı? Kim uçar fiyata? Geçelim. Asya'da gezenlerin bütçe dostu www.airasia.com 'a girip bakalım.



301 Malezya Ringit'i yani  95 dolar kadar. Şimdi oldu. 402 dolar yerine 95 dolar kulağa daha hoş geliyor. İki tık tıkla %75 fiyat indirdik. Gittiğiniz yer neresi olursa olsun, her zaman düşük ücretli havayolllarının sitelerine bir bakın. Genelde büyük sitelerde pek listelenmezler.Ama bayağı bir yere de uçarlar. Mesela Air Asia'nın Kuala Lumpur'dan uçtuğu merkezler şunlar.




Bundan sonraki yazıda da kısa bir özet geçip ucuza gezmek için son bir kaç püf noktası daha yazacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...