Tibet'in Lhasa Şehrinden İnsan Manzaraları

Tibet'in Lhasa şehri Tibetliler için hem başkent hem de kutsal bir mekan. Ülkenin her yanından, en küçük köyünden, dağ başından, vadi diplerinden, mağaralarından yani turist olarak görmeniz erişmeniz en zor olan yaşam alanlarından yola çıkan Tibetliler çoğu zaman yürüyerek bazen sürünerek ( dua etmek amacıyla) Lhasa'ya kah altı ayda kah üç senede varıyorlar.
 
Sonra da Lhasa'nın kutsal mekanlarının etrafında yürüyerek dönmeye başlıyorlar, öyle 3-5-10 kez falan değil, mesela 10,000 ve katlarını düşünün.


Durum böyle olunca Lhasa'daki kutsal mekanların önünde denklanşöre devamlı basasınız geliyor. Adamların yaptıkları ilgingç, kendileri daha da ilginç. Hadi Tibetlileri Lhasa sokaklarında  seyredelim biraz.


















 Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...