İndirimli uçak bileti almanın dokuz kolay yolu

Seyahate çıkarken bütçemizi en çok zorlayan madde genelde uçak biletidir. Uçak bileti alırken %82'ye kadar indirimli bilet almak mümkün. Nasıl mı?

1) Olabildiğince önceden yer ayırtmaya çalışın. Ayırtamadınız mı? Bileti almak için son ana kadar bekleyin. Bilet fiyatları ilk satışa çıktıklarında ve uçak kalkmadan önce boşsa çok düşüyor. Son anda alma seçeneği zamanı olanlar için daha uygun.


2) Salı-Çarşamba-Perşembe seyahat edin. Bu üç günde genelde daha az yolcu olur ve fiyatlar düşer. Ortadoğu gibi haftasonu tatili Perşembe-Cuma'ya gelen yerler için Pazar-Pazartesi-Salı daha ucuz günlerdir.

3) Sabah ve akşam saatlerindeki uçuşları değil gün ortasındakileri tercih edin. Bırakın sabah iş toplantısına yetişmek zorunda olan iş adamları tam ücreti ödesin, gün ortasında siz ucuza seyahat edin.

4) Mümkünse havayolundan mil kartı alın ve kullanın.

5) Havayolları bazen ( özellikle yoğun olmayan mevsimlerde) boş koltuklarında inanılmaz indirimler yaparlar ama reklam vermezler. Bunun nedeni iş için uçan müşterilerinden aynı yüksek ücreti almaya devam etmeleridir. Perakende uçak bileti yapan büyükçe acentelere telefon ederek ( www.ekobilet.com gibi) kampanya olup olmadığını sorunuz. Bazen internet sitesinde bulamayacağınız indirimlere telefonla ulaşabilirsiniz.

6) Aktarma yapılan uçuşlar daha ucuzdur. Vaktiniz varsa aktarmalı bir uçuşu seçin.

 7)  Çoğu gidiş-geliş bilet haftasonu gidilen yerde kalınınca daha ucuzdur, sorun.

8) Birden çok şehire uğramak istiyorsanız, çok duraklı bilet satma konusunda uzmanlaşmış bir firmanın websitesine göz atın.  Örneğin: Londra - Bangkok- Singapore - Manila -Australia - New Zealand - Fiji or San Francisco ya da Los Angeles ya da New York  Londra uçuşunu Lufthansa'dan ( demin baktım) 9700 dolara ya da http://www.roundtheworldflights.com gibi bir firmadan 1800 dolara alabilirsiniz. İndirim oranı tam %82!

9) Ucuz havayollarını kullanın. Bunların bir listesini şu linklerde bulabilirsiniz.


Avustralya ve Yeni Zelanda
Ortadoğu
Avrupa
Asya
Afrika
Kuzey ve Güney Amerika



Bir kaç tane de genel tavsiyede bulunayım:

Bilet satin alirken buradaki tavsiyelere uyarsaniz ucuza yurtdisi ucak bileti almaniz mumkun.


Yabancı websitelerinden en iyisi
http://www.kayak.com/ bu site hem ucuş hem de otel için kullanılabilinir. Bu site ödemeleri kendisi almıyor, yönlendirdiği siteden bilet alırsaniz ödemeyi yönlendirilen sitede yapıyorsunuz.
Kayak sitesi ( www.kayak.com) ABD kaynaklı, ayni isi yapan Avrupalı site ise h
ttp://www.edreams.com/ . Dünya çapındaki en büyük seyahat sitesi ise http://www.expedia.com/ ancak bu site her bilet basina 7$ ucret aliyor. Expedia'nin en iyi yani  kredi kart detaylarınızı kayıtlarinda tutmaları sebebiyle yolculukta iken internet kafedeyken bilet satın alıyorsaniz kredi kartı numaranızı girmek zorunda değilsiniz, güvenliği daha yüksek.

İyi uçuşlar,

Başar

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,çok faydalı bilgiler veriyorsunuz.Teşekkürlerrr.Sevgilerrrr....

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...