Peru'ya nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?

Vize


Peru, Turklerden vize istiyor. Turkiye'den almak uzun suruyor, Bolivya ya da Arjantin'den ise bir gunde alabilirsiniz. Ucakla giris yaptiginizda teorik olarak donus ucak biletinizin olmasi gerekiyor. Karadan girislerde donus bileti sorulmuyor. Giriste doldurgunuz turist kartini ulkeden cikarken de gormek istiyorlar, kaybetmeyin. Peru'dan baska ulkelere gecmeyi planliyorsaniz, vize planlamanizi onceden yapmaniz gerekecek, Turklerden vize istemeyen ulkelerin listesi burada.

Ucak Bileti

Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ ucuza bilet temin etmenize yarayacak siteler. Peru'ya olan ucuslarda ABD uzerinden transit gelinebiliniyor ( vize gerekli). Baska bir alternatif ise Frankfurt ( transit vize gerekli), ya da Ispanya uzerinden gecip ABD'ye hic girmemek. www.lan.com Lima ve Santiago merkezli calisan bir havayolu, websitesine bakmak yararli olabilir.


Bilet fiyatlari tatil gunleri, resmi gunler, bolgesel kutlamalar ve bunun gibi nedenlerle gunluk olarak degisebilir, bundan dolayi birden cok kaynaga degisik zamanlarda bakmak yararli olur.

Ne zaman gitmeli?

Peru'da dort mevsimden cok bolge hava durumunu belirliyor. Peru'da tropik Amazon bolgesi oldugu gibi 5000 metrelik And daglari da var. Gidilecek yerin hava durumuna onceden bakmakta yarar var. Yuksek irtifada yuruyus yapacak olanlarin her zaman kalin bir seyler almalarinda yarar var. Baska bir nokta ise Peru otellerinin cogunda isitmanin hic olmamasi. Hava sogudukca verdikleri battaniye sayisini arttiriyorlar.

Ne kadar harcarim?

Guney Amerika'nin ucuz ulkelerinden biri Peru. Yerine gore gunde 15-30 dolara orta dereceli yerlerde kalarak ulkeyi gezebilirsiniz.

Nasil gezmeli? Tatil mekanlari

Ulke buyuk ve engebeli oldugu icin otobus yolculuklari uzun suruyor. Cruz del Sur firmasinin otobusleri uzun mesafelerde uzun ve rahat, hatta bizim Varan'lardan bile daha luks. Bunun yaninda yerel hatlarda “tavuk otobusu” denen eski otobuslerde calisiyor, neden “tavuk otobusu” dendigini yaninizdaki yolcu gidakladiginda ya da melediginde anlarsiniz. Ulkede gorulecek cok yer var. Kisa zamani olanlara Puno'dan baslayarak Titikaka golu, Arequpa sehri, Nasca cizgileri, Cuzco ve cevresi, Machu Picchu, Manu yagmur ormanlari ve Iquitos sehrine uzanabilirler. Peru, Guney Amerika'da en cok gorulecek yeri olan ulkelerden biri. Lima sehri bir istisna, turistik bolgeleri disinda geceleri disarida dolasmak pek hos degil.

Blogdaki diger bilgi kaynaklari

Yukaridaki bilgilere ek olarak yurtdisinda ucuz ucak bileti ve ucuz otel bulmak uzerine tavsiyeler icin bu blogun diger sayfalarina gidebilirsiniz. Yurtdisinda ucuz tatil yerleri ile ilgili kisa bir notta blog iceriginde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...