Yoldan portreler: muzik tutkunu Matthias



Matthias, ellili yaslarinda, Alman, muzisyen.

Digerleri ile birlikte yemek yedigimiz br ortamda Matthias´a da ayni sorulari sordum, ilk basta isteksizdi. Bakti ki masadakiler konusuyor, o da acildi.

Hayattaki en onemli uc sey nedir?

Once masada demin konusulanlara bir nor ekleyerek baslayayim. Ben dine ve tanriya inanmiyorum. Babam, baptist inancina gore yetisirilmisti, herseyinin dengeli oldugunu soyleyemem. Buyurken onun yaptiklarini kararlarini izleyip aslinda iyi bir inanc olmadigini gordum. Tanri onemli degil, onemli olan cevrene faydali ve iyi olabilmek.

Benim icin muzik cok onemli, 11 yasindam beri keman caliyorum. Aslinda 11 yas kemana baslamak icin gectir, yayi tutma tekniginiz asla daha genc baslayanlar kadar iyi olamaz. Halen cok calisiyorum, muzikte iyi olmak zor, iyi kalmak daha da zor. Yetenek olmazsa bir sey yapmaniz zor, ama yeteneginde siniri var, iste o sinirda iyi ile muhtesem arasindaki fark cok calismak.

Sevgi cok onemli: yaptigin isi sevmek, etrafindaki insanlari sevmek, aileni sevmek. esini- sevgilini sevmek.

Hayatta su ana kadar ogrendigin en onemli sey nedir?

Paylasmak guzel bir sey. Benim icin insanlara kendimi acabilmem, paylasabilmem cok onemli.
Muzik gibi yasamda paylasilinca bir anlam kazaniyor. Bunu daha fazla acmak gereksiz herhalde, bak paylasmanin iyi oldugunu herkes bilir zaten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...