Yurtdisinda ucuza tatil yerleri nasil bulunur?

Yurtdisi tatiline cikacaksaniz ucuza tatil ayarlamanin en onemli 5 kurali soyle:

1)Ucuza tatil yeri ayarlamak icin en temel kural tatile cikacaginiz tarihe olabildigince erken karar verip, gideceginizi yer icin tatili erkenden ayarlamak.

2) Tatile cikacaginiz en son anda belli olursa www.lastminute.com gibi sitelerde son dakika turlarina, ucuz ucak biletlerine bakabilirsiniz.

3)Yurtdisina tatile gideceginiz zaman ucuza yer bulabilmek icin tatil gunlerine dikkat edin. Mesela bircok Avrupali Temmuz-Agustos gibi tatile cikiyor, sizde bu zamanlarda Avrupa'ya gimek istiyorsaniz, ucuz olmasi mumkun degil. Ayni sekilde Avrupalilarin cok sik gittigi Bolivya gibi ulkelerde de Temmuz-Agustos aylarinda fiyatlar artacaktir. Halbuki Bolivya orneginde havanin daha iyi oldugu Kasim ayinda ulkede pek turist goremezsiniz, sebebi parali batili turistlerin tatil zamani olmamasidir. Gideceginiz ulkelerde okul tatillerine denk gelen zamanlarda fiyatlar artar, ucuza tatil yeri bulabilmek icin bu zamanlarda gezmekten kacinmalidir.

4)Gideceginiz yerin olu zamaninda gidebilirsiniz. Bazi yerlere olu sezonda gitmek iyi bir fikir degilken ( Filipinlerde kumsal oldugunuzu hayal edin, sonra da yaklasan tayfun bulutlarini), Sili ya da Arjantin'in daha bos oldugu Eylul ya da Mayis aylarinda fiyatlar hem ucuz olacaktir hem de hava iyi.

5)Yeni acilan oteller ile gecici sorunlar yasayan yerler her zaman indirim yapar ( Tayland'in bu ara yaptigi gibi).

Tatile nereye gideceginize karar verdikten sonra vize durumunu buradan kontrol edebilirsiniz.

Iyi yolculuklar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...