Turklerden vize almayan ulkeler

********************************************
Guncelleme 03 Ocak 2010.

********************************************

Turklerden vize istemeyen ulkeler listesi soyle: Andorra, Arjantin, Arnavutluk, Bahama, Barbados, Batı Samoa, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Dominika, Ekvator,El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Gambia, Grenada, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hong Kong Özel İdare Bölgesi , İran, Jamaika, Japonya, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kolombiya, K.K.T.C.,Kosta Rika, Libya, Karadağ, Kosova, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Monako,  Santa Lucia,  Seyşeller, Singapur, Solomon Adaları,St.Vincent ve Grenadinler, Şili, Swaziland, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Vatikan.



Bu yazı ve daha nice benzeri sık sık güncelleniyor, kaçırmamak için aşağıdaki linkten ŞimdiGezelim'e üye olun.
http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=SimdiGezelim&loc=TR

Yukaridaki vize bilgisine ek olarak yurtdisinda

ucuz ucak bileti ve
ucuz otel bulmak uzerine tavsiyeler icin bu blogun diger sayfalarina gidebilirsiniz.

Yurtdisinda ucuz tatil yerleri ile ilgili kisa bir notta blog iceriginde.

Dikkat! Bazi ulkeler vizeyi kapida verebiliyor. Turklerden vize isteyen ulkeler listesinde olupta kapida vize veren ulke listesi soyle:

Laos, Kambocya, Brunei ( Transit), Sri Lanka, Suriye

Afrika'da Turklere kapida vize veren ulkeler ise Uganda, Kenya ve Ruanda.

Vize islemleri ve gocmenlikle ilgili ayrintili bilgi almak icin:



24 Ülkede Vize Göçmenlik Rehberi Cuneyt Koral




Turklerden vize isteyen ulkelerle ilgili pratik bilgiler
======================================

Sri Lanka sinir kapisinda ucretsiz olarak vize veriyor, sadece adi vize, bir damgadan ibaret. Geri donus biletiniz varsa ulkeye dogrudan ucabilirsiniz.

Bruney, Turklere 72 saat transit vize veriyor. Ucak ile giderseniz havaalaninda transit vize veriliyor ancak Bruneyín gercekten transit nokta olmasi gerekiyor. Ornegin Singapur- Bandar Seri Begawan-Singapur biletiniz varsa vize alamiyorsunuz, Bandar Seri Begawan'dan baska bir sehre gecip oradan ucakla Singapurá donmeniz gerekiyor.

Kambocya, havaalaninda 20 USD karsiligi aninda vize veriyor, bir fotograf tasiyin.

Laos, 30 dolar karsiligi kapida vize veriyor. Istenirse vizeyi uzatmak -uzatilan her gun icin 2 dolar ucret aliniyor- cok kolay. Sadece Kambocya-Laos sinirlarinda kapida vize vermedigi oluyor, onceden kontrol etmekte fayda var.

Peru vizesini almak komsu ulkelerden oldukca kolay ve hizli, Turkiyede vize almak icin zamaniniz yoksa, Guney Amerika'da iken alabilirsiniz.

Panama vizesini almak 2 ay surebiliyor, guvenlik sorusturmasi yapiyorlar. Musluman olan herkesin Panama Kanalini bombalama pesinde oldugunu saniyorlar.

ABD'den transit gecseniz bile vize almaniz sart. ABD transit ucuslarinda ulkeye giris cikis yapmak zorundasiniz, havaalani transit salonunda beklemenizi istemiyorlar. Ucuslarinizi buna gore ayarlayin.

Avrupa uzerinden ucarken Almanya uzerinden ucmamaya ozen gosterin, sorun cikariyorlar. Transit vizesi istiyorlar. Fransa ve Ispanya transit vizesi istemiyor, ancak bu konu cok hizli degisebiliyor, bilet almadan havayolu sirketinden kontrol etmenizde yarar var.

ABD vizeniz varsa ve ABD'ye ucuyorsaniz, Ingiltere, Almanya veya diger Avrupa devletleri transit vizesi istemiyor.

Yeni Zelanda ve Avustralya, ulkelerine bitki, hayvan ve bocek girmesini engellemek icin cok siki tedbirler aliyor. Havaalaninda ayakkabinizin altinda kalan toprak parcalari temizleniyor, cadiriniz varsa acilip tozlari aliniyor. Bu ulkelere giderken yaninizda hicbir yemek, meyva vs bulundurmayin, ceza yiyebilirsiniz.



Herkese iyi gezmeler, Basar


----------------------------------------------------
Bu bloğa üye olarak yeni yazıların size otomatik olarak e-postalanmasını isterseniz linke tıklayarak ŞİMDİ GEZELİM'e abone olun

7 yorum:

  1. Brezilya,Paraguay,Gürcistan'ı da ben ekleyeyim..Güney Amerika'nın tadını çıkar..

    Murat
    Varuna

    YanıtlaSil
  2. Geçen hafta gittiğim için rahatlıkla yazabilirim Karadağ'da artık bizden vize istemiyor. Birde listede Kosovayı göremedim orayıda unutmayın

    YanıtlaSil
  3. murat bey. merhaba.sizi ilgi ile takip ediyorum ve sizin gittiginiz ulkelere gitmeye calisiyorum.evet ben hep vizesiz ulkelere gidiyorum genelde.ama barbados havalimaninda polis cok zorluk cıkardi.turk oldugum icin.lutfen o tarafa giden arkadaslari uyaralim.birde venezuellada bankamatik kartımı kopyalamislar hesabimdan para caldilar onuda burda ogrendim.
    saygilar..

    YanıtlaSil
  4. ben filipinlere gitmek istiyorum ama tedırgınlıyım sorunla karsılasırmıyım yardı edersenız sevınırım bılgılerınızı beklıyorum en kolay nasıl gıderım ve nasıl bır yer

    YanıtlaSil
  5. evet filipinlere bireysel gidiş hakkında bilgi verecek var mı ?

    YanıtlaSil
  6. hac mevsiminde suudi arabistana gitmek istiyorum.ne gibi işlmeler yapmam lazım?!..bilgilendiriseniz memnun olurum..

    YanıtlaSil
  7. panamaya gitmek istiyorum,ama nasıl giderim nereye giderim nereden giderim bilmiyorum.bilgilendirirmisiniz acaba şimdiden tesekkürler

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...