Kiev ( Ukrayna)


Ukrayna'nın başkenti Kiev iki adım ötemizde olup fazla uğranılmayan yerlerden biri. Ülke 2012'de Türklere
vizeyi kaldırdığından beri daha fazla ziyaretçi çekmeyi başlamış. Genel olarak gezmek isteyenler için bu ara ülkenin en ilgi çekici yanlarından biri Ukrayna havayollarının düşük bilet fiyatları. Ben baktığımda Ukrayna'da bir iki gün durarak ABD'ye geçmek İstanbul'dan doğrudan geçmekten yaklaşık %30 indirimliydi. Hem Kiev'i görmek üstüne bir de indirim almak varken doğrudan ABD'ye uçulur mu? Siz de www.aerosvit.com a bir bakıverin , belki iyi bir fiyat denk gelebilir.



Kırk milyon nüfuslu Ukrayna'nın başkenti Kiev ya da yerellerin deyimiyle Kyiv'in nüfusu üç milyonu buluyor. Ülke 200 seneyi geçen bir süre Rus egemenliğinde kaldıktan sonra bağımsızlığını kazandığı için milliyetçi duygular biraz ön plan çıkmış. Politik olarak ülke her ne kadar batıya dönmek istese de Rus etki alanından kurtulabilmiş değil.



Ülkede ticaret yapanların şikayet ettiği en büyük iki sorun bürokrasinin çok yavaş ilerlemesi ve yolsuzluk. Buna rağmen ülkede iş yapan oldukça fazla sayıda Türk firması var. Özellikle tarım konusunda ülkenin çok büyük kaynakları var ama tam randımanlı olarak kullanılamıyor. 
Kyiv, şehir merkezi İkinci Dünya Savaşı sırasında tamamen yıkılmış ve sonra yeniden inşa edilmiş. Merkezin geniş, gösterişli ve ışıltılı caddeleri Kyiv'in geri kalan kısmını oluşturan gri Sovyet mimarisi ile tam bir tezat oluştursa da ikiside Sovyetler birliği zamanından yapılmış.

Şehirde bir çok park ve dinlenme alanı olsa da tadı daha çok bahar ve yaz aylarında çıkacak gibi. Dinyeper nehri kıyısı gerçekten güzel gözüküyor ancak ağaçlar kel olunca pek keyifli de olmuyor.

Kyiv'de kalınacak yer dışındaki fiyatlar Türkiye'den daha ucuz. Otel yerine bir hostelde kalarak daha ekonomik olarak şehri dolaşmanız mümkün.  Ukrayna mutfağı yerine başka bir şeyler denemek isteyenler için fırsatlar çok: Sovyetler zamanının bir mirası olarak Kyiv'de hatırı sayılır bir Ermeni, Gürcü, Rus ve Azeri azınlık ve bunlara ait işletmeler var. Kyiv'den ABD'ye doğru yola çıkıyoruz. 

1 yorum:

  1. Kyiv is the capital and the largest city of Ukraine, located in the north central part of the country on the Dnieper River. The population of the city is 2,654.000.
    Kyiv is an important industrial, scientific, educational, and cultural centre of Eastern Europe. The city has an extensive infrastructure and highly developed system of public transport, including the Kyiv Metro.

    In Kyiv, you can find different alternatives from the World Cuisine and also you can have a chance to taste traditional and delicious Ukraine Cuisine in a wide range of Restaurants and Cafés.

    Tradional Ukraine Cuisine is composed of three parts. The first part is ‘Pervoye’ that means ‘soup, salad or starters’, the second one is ‘Ftoroye’ has a meaning that ‘meat, chicken or fish served with patateo’, ‘Tretye’ is the last part that represents ‘stewed fruit and desserts’. Borsch is certainly the national dish of Ukraine, even making its appearance on the menus of Chinese and Italian restaurants in Kyiv.

    Bread, is of course the mainstay of the Ukrainian diet. The country’s reputation as the “breadbasket of Europe” is well deserved. Ukrainians extremly loves drinking alcholol. Their favourite drink is vodka, also wine is widespread due to rich and high-qualified vineyards. Tea is a popular beverage at any time with biscuits. There are many different kinds of pastries and cakes, usually less sweet than they are made outside of continental Europe.

    There is a growing number of sushi and pizza restaurants in Kyiv. Besides, you can enjoy the most delicious sushi and pizza in the World.

    Delivery service is really important in Kyiv. In Ukraine, there are special online web sites for food delivery services including sushi, pizza, pasta and different kind of foods and beverages. In this sector, the newest and cheapest online delivery web site is www.HochuKushat.com.ua . Delivery service is being easier and cheaper by www.HochuKushat.com.ua . This web site is working 7 days and 24 hours and you can get your order as soon as possible to your address.

    www.HochuKushat.com.ua is giving service in Kyiv right now and in the near future delivery services will be started in other cities of Ukrain such as Doneks, Dnepropetrovsk, Lviv, Nikolaev, Odessa and Kharkov.

    You can enter www.HochuKushat.com.ua and take advantage of special promotions as well.

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...