Kiev ( Ukrayna)


Ukrayna'nın başkenti Kiev iki adım ötemizde olup fazla uğranılmayan yerlerden biri. Ülke 2012'de Türklere
vizeyi kaldırdığından beri daha fazla ziyaretçi çekmeyi başlamış. Genel olarak gezmek isteyenler için bu ara ülkenin en ilgi çekici yanlarından biri Ukrayna havayollarının düşük bilet fiyatları. Ben baktığımda Ukrayna'da bir iki gün durarak ABD'ye geçmek İstanbul'dan doğrudan geçmekten yaklaşık %30 indirimliydi. Hem Kiev'i görmek üstüne bir de indirim almak varken doğrudan ABD'ye uçulur mu? Siz de www.aerosvit.com a bir bakıverin , belki iyi bir fiyat denk gelebilir.



Kırk milyon nüfuslu Ukrayna'nın başkenti Kiev ya da yerellerin deyimiyle Kyiv'in nüfusu üç milyonu buluyor. Ülke 200 seneyi geçen bir süre Rus egemenliğinde kaldıktan sonra bağımsızlığını kazandığı için milliyetçi duygular biraz ön plan çıkmış. Politik olarak ülke her ne kadar batıya dönmek istese de Rus etki alanından kurtulabilmiş değil.



Ülkede ticaret yapanların şikayet ettiği en büyük iki sorun bürokrasinin çok yavaş ilerlemesi ve yolsuzluk. Buna rağmen ülkede iş yapan oldukça fazla sayıda Türk firması var. Özellikle tarım konusunda ülkenin çok büyük kaynakları var ama tam randımanlı olarak kullanılamıyor. 
Kyiv, şehir merkezi İkinci Dünya Savaşı sırasında tamamen yıkılmış ve sonra yeniden inşa edilmiş. Merkezin geniş, gösterişli ve ışıltılı caddeleri Kyiv'in geri kalan kısmını oluşturan gri Sovyet mimarisi ile tam bir tezat oluştursa da ikiside Sovyetler birliği zamanından yapılmış.

Şehirde bir çok park ve dinlenme alanı olsa da tadı daha çok bahar ve yaz aylarında çıkacak gibi. Dinyeper nehri kıyısı gerçekten güzel gözüküyor ancak ağaçlar kel olunca pek keyifli de olmuyor.

Kyiv'de kalınacak yer dışındaki fiyatlar Türkiye'den daha ucuz. Otel yerine bir hostelde kalarak daha ekonomik olarak şehri dolaşmanız mümkün.  Ukrayna mutfağı yerine başka bir şeyler denemek isteyenler için fırsatlar çok: Sovyetler zamanının bir mirası olarak Kyiv'de hatırı sayılır bir Ermeni, Gürcü, Rus ve Azeri azınlık ve bunlara ait işletmeler var. Kyiv'den ABD'ye doğru yola çıkıyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...