Bali'den geçerken

Endonezya'nın Bali adasının ünü malum, sadece isminin söylenmesi bile birçok turistin ve gezginin ağzının sulanmasına yetiyor. Ama derseniz ki eee adı var, ünlü ama gidilmeye değer mi? Cevabım "reklamını duyduğunuz yerlerden uzak durursanız Bali halen güzel, güney kıyılarında dolaşacaksınız boşuna yorulmayın" olur.


Bali'ye daha önce gitmiştim ( eski yazılarım şurada http://www.simdigezelim.com/2009/03/ubud-bali-endonezya.html  ve http://www.simdigezelim.com/2009/03/kuta-bali-endonezya.html ) , bu kez adanın ünlü başka bir kumsalı olan Sanur'da kaldım, o da sadece bir gece. Hani derler ya "ateş almaya mı geldin, ne kaçıyorsun?" Geldim, gördüm, kalabalıktan ve turistlere yönelik işletmelerin çokluğundan bunaldım, kaçtım.

Eski gezi kitaplarını okursanız Kuta ve Sanur plajlarında in cinin top oynadığını ve sakin bir ortamda sörf yapıp dinlenmek isteyenlerin buralara geldiğini göreceksiniz.Artık öyle değil: her iki bölge de fazla gelişmenin kurbanı olmuş durumdalar. Bali'de  halen cennet gibi yerler var ama Kuta ve Sanur'da değil: Ubud ve Kuzey kıyılarında. Buralardaki turizm altyapısı daha az gelişmiş ve doğa -çoğu yerde- bozulmaya direnmiş. Ama illaki ismi olan bir yerde kalmayı istiyorsanız, Sanur kıyılarını tercih edin. Kıyıda oteller denizin hemen yanında sıralanmış ve uzun bir yürüyüş yolu plajı boydan boya katederken onlarca kafe ve restoranın içinden geçiyorsunuz. Bali'den sonra Singapur'a geçip oradan da ateş alacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...