Kuta ( Bali, Endonezya)

Bali adasi, Endonezya'nin en bilinen tatil merkezlerinden. Adada adindan en cok soz edilen yerlerin basinda Kuta geliyor.

Kuta, adanin ana havaalani Denpasar'a sadece 10 dakika uzaklikta bes kilometre uzunlugunda bir kumsal. Adaya gelenler benim gibi Kuta'ya ugramadan gecmiyorlar. Ancak Bali'ye gelirken ana amaciniz Kuta sahillerinde dinlenmek ise hayal kirikligina ugrayacaksiniz.

Kuta, 1970'lerin hippi kulturunde uc K'dan biri imis: Kabil, Katmandu, Kuta. Sakin, kucuk balikci kasabasinin bugunku gri, insani bogan, rahatsiz edici durumuna gelmesi yirmi seneyi bulmus. Kuta sahilinde pesinizdeki onlarca saticiyi yarim dakika kadar atlatabilirseniz sahile soyle bir goz attiginizda yuzenden cok sorf yapmayi ogrenen insanlari goreceksiniz. Kuta, dalgalari ile unlu, yuzmeye geldiyseniz Kuta'da isiniz yok.

Diger Asya tatil yerlerinin kaniksanan goruntusu batili yasli adam-Asyali genc kadin ciftlerine Kuta'da Avustralya'li yasli kadin-Asyali genc adam ciftleri katilmis. Avustralya'ya gore cok ucuz olmasi ve ucakla ulasimin kolayligi sayesinde Kuta simdiye kadar gordugum en yogun batili maganda nufusuna sahip sehir. Saticilarinin yapiskanligini ise pek az baska sehirde gordum: pesinizden gelen, kolunuzdan tutup cekmeye calisan, bes kez on kez hayir desenizde anlamayan saticilar hayallerimizdeki cennet Kuta'da. Saticilar yetmedi ise her bes metrede bir taksi lazim mi diye soran -hava karardiktan sonra ek hizmetlerine kadin satmayi da ekleyen- suruculerin israrli sorulari Kuta'yi cekilmez hale getiriyor. Kuta'nin hareketli bir gece hayati var, aslinda eskiden cok daha revacta imis ancak Bali'deki iki gece kulubunun bombalanmasi sebebiyle gelen turist sayisi oldukca azalmis ( bu azalmis haliyse normal halini hic gormemek lazim). Bali bombalamalrinin oldugu yerde olenler icin bir anit dikilmis. Unlu markalarin satildigi alisveris merkezleri ve yuzlerce satici daralan turist pazarindan pay kapabilmek icin cabaliyor, olan turiste oluyor.



Kisacasi gorecek bir sey yok, aninda toz olmak lazim.

Daha az turistin ziyaret ettigi -ama yine de turistik (Kuta gibiyse yandik) - Ubud koyune cikiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...