Baskent Vientiane

Laos'un baskenti Vientiane diger Laos sehirleri gibi sakin mi sakin bir yer. Nufusuna baktim uc kaynakta uc ayri rakam var: 220 bin, 300 bin ve 600 bin. 300 bin civari dha gercekci geldi bana.
Sehir Mekong nehri kenarinda, aksam gun batarken Laolar ve turistler nehir kenarinda siriklar uzerinde kurulu lokantalar ile bira bahcelerine hucum ediyorlar.
Gun icinde de turistlerin en cok uradigi yerlerden biri bu bolge. Digeri Patuxay: zafer takinin uzerinde yazanlara gore "Uzaktan hos gozukse de yaklasinca beton bir canavara benzeyen bu yapi" 1962 yilinda ABD'nin havaalani yapilmasi icin verdigi cimentonun anit insaasinda kullanilmasi sonucu ortaya ciikmis.Diger bir adi da "diklemesine havaalani". Anit henuz yarim, yakindan bakinca acikta demiler ve boyasiz yuzeyler goz tirmaliyor. Ama baslayali sadece 46 sene olmus, acele etmemek lazim burasi Laos.
Bugunlerde Patuxay cevresi park olarak duzenlenmis, aksamlari Laolar icin cok populer. Patuxay'in kuzey ucundaki havuzda yapilan su ve isik gosterilerini seyretmeye cok Lao geliyor. Havuzun da Cinlilerin hediyesi oldugunu, Laolarin baska bir kullanim amaci bulunca onu da tasiyacagini bilmenin gonul rahatligi ile sehrin bir baska gorulesi yerine gecelim. Pha That Luang, hem Laos'un bagimsizligini simgeliyor, hem de Budizmi boyle olunca en cok sevilen anitlarin basinda Laolar icin bir numara.
Gozume carpan bir baska sey Vientiane'nin cop kamyonlari oldu. Hani diyeceksiniz ki bakacak baska sey bulamadin mi kardesim, ama kamyonlar Turk mali. Izmirli Efe firmasinin tasarimi ek kasa konus ve cogumuzun adini bile bilmedigi bu yere satilmis, ne guzel.

2 yorum:

  1. vay, vientiane ben gittigimde baya bir santiye gorunumundeydi. beton anitin cevresi tamamen kazilmis ve insa halindeydi. baya bir duzenlemisler ortaligi, guzel olmus :)

    nedir abi bundan sonraki plan, vang vieng mi? daha cok fotograf istiyorus :)

    YanıtlaSil
  2. Basar her yazini ayri bir zevkle okuyorum, kamyon ayrintisini cok sevdim. gorusmek uzere...
    ~cenk yildirim

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...