Savannaket


Savannakhet'e giderken ekspres yerine yerel otobuslerden birini tercih ediyorum. Yerel otobuslerde cevre koylerden gelen yolcular oldugu icin yolculuk daha renkli oluyor. Bazen de daha kokulu, lezzetli. Yukaridaki saticilar otobus kalabalik bir yerde durdugu an hemen otobusu istila ediyorlar. Ellerinde sattiklari butun izgara pilic. Baska bir saticidan yapiskan pilav alarak afiyetle yiyebilirsiniz, yolda yemek molasi verilmiyor da.



Savannakhet, Laos'un ikinci buyuk sehri. Fransiz zamani yapilan yapilariyla unlu.

Mekong'un karsi kiyisi Tayland. 5 dakikalik bir tekne yolculugu ile hemen Tayland'a gecebilirsiniz. Sehrin en hareketli yeri tekne iskelesi.

Eski binalarda turistlere yonelik pansiyonlarda geceligi 3-4 dolara temiz tek kisilik odalarda kalmak mumkun, daha ucuzu da var ama temizligi iyi degil.


Guneydogu Asya'da orneklerini pek cok yerde goreceginiz dukkan turu " dukkan-ev". Evin on kismi magaza, tamirhane. terzi, lokanta, bakkal ve arka kismi ev. Ev halki ile musteriler her zaman ic ice. Aksamlari kepenkleri kapatinca dukkan-ev sadece ev.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...