Kore'ye nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?

Vize

Kore, Turklerden vize istemiyor.

Ucak Bileti

THY'nin Seul'a dogrudan ucusu var, ama pahali. Daha ucuza bulmak icin Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ bakabilirsiniz.

Aktarmali ucuslarin daha ucuza gelecegini unutmayin. Katar havayollari zaman zaman cok iyi indirimler yapiyor, kontrol etmekte fayda var.

Bilet fiyatlari tatil gunleri, resmi gunler, bolgesel kutlamalar ve bunun gibi nedenlerle gunluk olarak degisebilir, bundan dolayi birden cok kaynaga degisik zamanlarda bakmak yararli olur.

Ne zaman gitmeli?

Seul'un mevvsimleri Istanbul benzeri. Yalniz Agustos ayi Istanbul'dan daha sicak ve cok daha nemli geciyor. Mumkunse Agustos'ta uzak durmakta fayda var.

Ne kadar harcarim?

Hostel'de kalmak 15 ila 25 dolara malolur. Basit esnaf lokantalarinda 3-4 dolara doymak mumkun. Biraz daha konforlu yerlerde yemek isterseniz ( mesela havalandirmasi calisan) 8-15 dolar arasi hesap gelebilir.


Nasil gezmeli? Tatil mekanlari

Iki ana sehir olan Seul ve Busan arasinda hizli tren seferleri var. Sadece uc saat suren bu yolculukta tren 300 km/s hiza ulasiyor. Tren istasyonundan aldiginizda fiyati $47. Trenin sefer yapmadigi yerler icin de sik sik kalkan bolgesel otobusler var.
Busan'da taksiler bedava degil ama yakin. Seul'de taksiler daha pahali ama Istanbul'dan ucuz. Busan, Seul'e gore daha hos bir yer: yakininda bircok yuruyus rotalari, ilicalar ve kumsallar var. Busan'da June Park'in bir apartmanin 29.katindaki hostelinde kalirsaniz, June size yerel yemekleri anlatacak ve sadece bir yerelin bilebilecegi bilgileri verecektir. Olmadi size davul calmayi ogretir: http://www.zenbackpackers.com/
Kore, ideal bir tatil mekani degil. Savastan dolayi eski bir cok yapisi yikilmis, kumsallari kalabalik. Ulkenin yuzde yetmisi daglik ve yurumeyi seven buyuk bir topluluk var. Dolayisiyla bir kac gunluk yuruyus turlari icin ideal bir ulke.
Seul'de Asya'nin en buyuk elektronik pazari var. Busan'da ise Asya'nin ikinci buyuk balik pazari. Her ikisi icinde meraklisi ziyaret edebilir.



----------------------------------------------------
Bu bloğa üye olarak yeni yazıların size otomatik olarak e-postalanmasını isterseniz linke tıklayarak ŞİMDİ GEZELİM'e abone olun

2 yorum:

  1. Kore ile ilgili yazilarini okudum. Kesin isime yaircak gidince Kore'ye (mesela köpek eti pazarina ugramam) :)
    Canan

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...