Japonya'ya nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?

Vize

Japonya, Turklerden vize istemiyor. Ulkeye giriste donus ucak biletiniz soruluyor.


Ucak Bileti

Daha once yazdigim sirketleri bir bakiverin. Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ ucuza bilet temin etmenize yarayacak siteler. Turkiye'den THY ile dogrudan ucuslar var ama digerlerine gore daha pahali. Frankfurt, Dubai, Singapur ve Tayland aktarmali olan ucuslara bakmanizda yarar var. Ucus daha uzun surecektir ama fiyat daha dusuk olacaktir.


Ne zaman gitmeli?

En sicak ve nemli ay Agustos. Japonya'nin en kuzeyi ile en guneyi arasinda 3000 km var. Dolayisiyla gidilecek yere gore hava sicakligi degisecektir. Kis aylarinda Okinawa'da hava iliman kalirken Hokkaido'da yogun kar yagisi oluyor.

Ne kadar harcarim?

Fazla seyahat etmez ve ucuz yerlerde kalip, ucuz yerlerde yerseniz, gunluk 45-50 dolara gecinebilirsiniz. Hostellerde gecelik yataklar 25 dolar civari, ayakustu yemek ise ucuz. Ama seyahat etmek pahali. Gunlul ortalama 25-30 dolari da tren otobus icin harcadiginizi dusunursek 70-80 dolardan asagiya Japonya'da uzun mesafeler dolasilmasi zor.

Nasil gezmeli? Tatil mekanlari


Japon Trenyollari Pasosu cok hesapli bir secenek. Japonya'ya gelmeden once seyahat acentalarindan alabileceginiz bu paso sayesinde normal fiyata oranla cok daha ucuza dolasmaniz mumkun.


Trenle seyahat etmek kolay ve oldukca kolay. Tum trenler zamaninda kalkiyor. Shinkansen trenleri 300km/s ile yol aldiklari icin seyahatler kisa suruyor.


Bir hafta tatil icin Japonya'ya geldiyseniz Tokyo, Kyoto ve Nara'yi mutlaka gorun. Iki hafta tatil icin zamaniniz varsa Tokyo, Kyoto ve Nara'ya ek olarak Osaka, Takamatsu ve Hirosima'yi gorebilirsiniz.

----------------------------------------------------
Bu bloğa üye olarak yeni yazıların size otomatik olarak e-postalanmasını isterseniz linke tıklayarak ŞİMDİ GEZELİM'e abone olun

3 yorum:

  1. Japonyaya giris icin turklerden vize istenmiyor, elektronik pasaportunuz varsa.

    YanıtlaSil
  2. japonyaya gitmek istiyorum, erzurum da yaşıyorum pasaport için nereye gitmem lazım ve ne gerekli pasaport çıkarmam için fiyatı ne kadar lütfen yardımcı olur musunuz bana???

    YanıtlaSil
  3. slm japonyada daha önce 5 sene kaldım su an türkiyedeyim samimi bir arkadasımla tekrar gidecegiz bizimle gelmek isteyen 2 kişi daha varsa iletişim kurabilirler 05547676676 telim dursun_coroglu@hotmail.com face adresim

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...