Takamatsu ve Fukuoka


Takamatsu, Shikoku adasinda bir dingin bir sehir. Bolgenin en buyuk sehirlerinden biri oldugu halde Takamatsu fazla buyuk degil. Deniz kenarinda olmasi ve buyuk parklari sayesinde Japonya'nin diger kesimlerinden yapamadiginiz bir seyi zihninizi dinlendirebiliyorsunuz.




Fukuoka, Kyushu adasinin en buyuk sehri. Sehrin diger adi kucuk Tokyo. Ama daha sevimli. Sehir kanallari ve kanal kenarindaki seyyar lokantalari taniniyor. Kore'ye ait yemekler Fukuoka'da kolayca bulunuyor, uzun sure liman sehri olduklari icin diger Japon kentlerine oranla yabanci kulturlere daha aciklar.

Sizinle uc-dort haftadan beri Japonyadayiz. Sadece goruntulere degil, altindaki sebeplere de beraberce bir goz attik. Japonya'da herseyin uzaktan goruldugu kadar iyi olmadigini tecrube ettik. Japonlardan ozellikle insanlara saygi, guvenlik, temizlik ve isine sahip cikma gibi konularda ogreneceklerimiz var. Ama cevre konusunda ve yasam kalitesi olarak biz daha iyiyiz.

Gozlemlerimin cogu uzaktan okuduklarimizdan daha farkli, Japonya'da hayat yazildigi kadar pembe degil. Gezip gordugumuz kadariyla hayat daha cok gri. Ilk defa gelismis bir ulkeye gidip bizim yasam kalitemiz daha iyi diyebiliyorum, bunun icin bile Japonya sevilir.

Neyse madem Kore'ye yaklastik, deniz otobusu ile Busan'a( Kore) gecmenin tam sirasi. Hadi Kore'ye...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...