Karayipler, Orta Amerika ve Guney Amerika'ya nasil gidilir?

Bana gelen bir cok emailde dolastigim yerlere nasil gidebileceginizi, havayollarini ve diger masraflari soruyorsunuz. Elimden geldigi kadar cevap veriyorum ama en iyisi bilgi kaynaklarini vererek yol gostermek. Kullanacagimiz ucak sirketlerini ve yolculuk giderlerini cikarmak icin Ingilizce web sitelerine bakacagiz.

Asagida verilen bilgiler genel olarak butun bir bolge icin verilmistir. Kendi durumunuza en uygun plani yapmak icin lutfen yaziyi okuyup linkleri takip ediniz. Bu yaziyla genel olarak kaplanan ulkeler

Karayipler: Bahamalar, Jamaika, Antigua ve Barbuda, Barbados, Trinidad ve Tobago, Saint Vincent ve Grenadinler

Orta Amerika: Guatemala, Honduras, El Salvador, Nikaragua, Kosta Rika

Guney Amerika: Arjantin, Sili, Peru, Bolivya, Brezilya, Ekvador, Kolombiya, Venezuela

UCAK BILETLERI

Ucuz ucak biletleri icin www.kayak.com ya da www.expedia.com ' bakacagiz. Kayak.com genelde daha genis bir yelpazeye bakiyor ve daha ucuz fiyat veriyor. Bunun yaninda www.expedia.com un da avantajlari var, ucretsiz olarak uye olduktan sonra az sayida otel ve havayolundan aldiklari indirimlerden sizde yararlanabilirsiniz. Bu ikisine ek olarak bir de bizden bir site vereyim www.ekobilet.com , burasi da gayet makul. Istanbul'da 30 dan fazla da subeleri var, ben hizmetlerini kullandim, memnun kaldim.

Kalinacak yerler: otel ve hostel secimi

Oteller icin yine www.kayak.com , www.expedia.com , ek olarak www.octopustravel.com iyi kaynaklar. Ama bunlar otel ve fiyatlari yuksek ona gore. Daha hesapli yerlerde kalmak icin www.hostelbookers.com ve www.hostelworld.com a bakabiliriz. Bu ikisi hem hesapli hem de ayni hostellerde onceden kalanlarin oneri ve yorumlari var.


Yukarida adi gecen sitelerden ucus saatleri ve rota cikardiktan sonra sira vize durumuna bakmaya geldi. Bu sitede Turklerden vize istemeyen ulkelerin listesi var, cogunluk maalesef istiyor. Bazi ulkeler siz onlarin havaalanindan transit gecerken bile vize istemekte ( Almanya, Ingiltere, ABD gibi). ABD vizeniz varsa Ingiltere ve Almanya havaalanlarindan gecerken transit vizesi almaniz gerekmiyor, aksi takdirde lazim. Bileti almadan once en iyisi sectiginiz havayolunun Turkiye ofisini arayip bu konuda bilgi almak. Sonra olay vize almaya geliyor.

Nasil vize alinir?


En detayli bilgiyi konsolosluklar verecektir. Sunu hatirlamakta yarar var, bazi konsolosluklar digerlerine gore daha yavas olacaktir: Ispanya, Ingiltere gibi ulkelerden vize alacaksaniz 4 ila 6 haftaya is uzayabilir aklinizda olsun.
Bolge icinde seyahat etmeyi dusunuyorsaniz vize planlamanizi da yapmaniz gerekiyor, Turklerden vize istemeyen ulkelerin listesi burada.


Karayipler'e nasil gidilir?


Karayipler'de gitmek istediginiz ulke halen somurge olabilir ( Hollanda Antilleri, Ingiliz Virgin adalari vs). Buralara Avrupa'dan direk ucuslar var. Hollanda Antilleri icin KLM nin onlarca ucusu var mesela. Tabi bu durumda hem Hollanda hem Hollanda Antilleri vizesi almaniz gerekebilir, kontrol edin.

Bu kategoriye girmeyen diger Karayip ulkelerinin hepsine ya Miami ya Puerto Rico uzerinden ucuslar var. ABD vizeniz yoksa ve almakta gucluk cekiyorsaniz, Ispanya Iberia havayollari ile Madrid uzerinden Karayipler yapabilirsiniz. Dikkat: Iberia'nin adalar arasi ucusu yoktur, sizi mesela Venezuella'ya indirir, siz geri kalan rota icin bileti baska havayolundan alirsiniz.


Orta Amerika'ya nasil gidilir?


Miami ve Houston uzerinden bir cok ucus var. Yine Ispanyol Iberia bolgede aktif ama en cok secenek ABD li havayollarinda. Burada ulkeler arasi ucak bileti pahalidir, otobus ana ulasim aracidir. Internetten aldiginizdan daha ucuza bileti yerel acentalardan bulma sansiniz var, ama garanti degil. Orta Amerika'da Turklerden vize isteyen sadece Panama ve Meksika var, digerleri bugun itibariyla istemiyor.


Guney Amerika'ya nasil gidilir?

Miami ve Houston uzerinden bir cok ucus var. Yine Ispanyol Iberia bolgede aktif ama en cok secenek ABD li havayollarinda. Ingiliz havayollarina da bir bakin derim. Havayolu ile ulasim pahali, cok ulkeye ugramak istiyorsaniz ya otobus ile dolasacaksiniz yada www.oneworld.com

www.staralliance.com gibi sirketlerden “bolgesel ucus kuponlari” alacaksiniz, 5-6 ucusa sabit bir ucret odeyerek dolasmak isteyenler icin ideal bir cozum. Bu cozumun kotu yani istediginiz her rotaya sozkonusu firmalarin ucagi olmamasidir. Guney Amerika'da Peru, Surinam ve Guyanalar disinda Turklerden vize isteyen ulke
yok.

Blogdaki diger bilgi kaynaklari

Yukaridaki bilgilere ek olarak yurtdisinda ucuz ucak bileti ve ucuz otel bulmak uzerine tavsiyeler icin bu blogun diger sayfalarina gidebilirsiniz. Yurtdisinda ucuz tatil yerleri ile ilgili kisa bir notta blog iceriginde.


Simdilik bu kadar, hoscakalin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...