Yoldan portreler: Omar, eski (11 senelik) proje yoneticisi, yeni (2 aylik) rehber

Omar, Israilli, 37 yasinda. 11 seneden beri yaptigi proje yoneciligi isini birakip 2 ay once turist rehberligine baslamis. Turkiye'ye bir kac defa gidip gelmis, bizdeki haberleri takip ediyor. Arada bazi bakanlarin ne yaptigini soracak kadar detay biliyor.Omar´la Honduras´ta karsilastik, Maya tarihini cok iyi biliyor, yandaki resimde de Mayalarin futbol-basketbol karisimi oyunda kullandiklari 4 kiloluk kaucuk topu deniyor.

-Omar, sence hayattaki en onemli uc sey nedir?

Aile. Ama cocuklu aile. Yani bir cocuk yetistirmek. Istersen aile yerine cocuk diyeyim. Henuz 1.5 yasinda bir kizim var, onunla vakit gecirmek en sevdigim sey. Eskiden karim onemliydi ama simdi kizim bir numara.

Mutlu oldugun isi yapman. Sabah kalktiginda ise gidecegim diye heyecanlanmiyorsan yanlis istesin. Bende senelerce projelerde calistim ama sonra isimden dolayi mutlu olmadigimi farkina vardim. Degisik insanlari gorup gezmeyi seviyorum. Yaptigim is hep masa basi idi, yazilim proje yoneticiligi iste. Iki aydan beri rehberlik yapiyorum, aslinda rehberlik daha zor is hele israillilerle, devamli bir sey istiyorlar. Ama beni mutlu ediyor. Devam edecegim.

-Demin kizimla vakit gecirmek cok onemli diyordun, rehberlikte ise uzun sureler boyunca yolda olmayacak misin?

Yolda oldugum sureyi kendim ayarlayabilirim. Hem kizimi sevmem hem de sevdigim isi yapmam mumkun bence ikisi ayni anda olabilir, ayri seyler degiller.

Ve ucuncu en onemli nokta ise kendine guven. Kendine guven cok onemli. Hayat firsatlarla dolu arada uzerine atlamayi bilmek lazim. Hep kenardan seyrederek hayatini geciren bir suru insan var. Kendine biraz guvenin varsa cok farkli bir hayatin olabilir.

-Su ana kadar ogrendigin en onemli sey nedir hayatta?

Neyin onemli olduguna karar vermek onemli degil, ogrendigini uygulamak onemli. Istedigin kadar planla, uygulamazsan hicbir degeri yok. Cevremde mutsuz bir suru insan var, kendilerini neyin mutlu edebilecegini cok iyi biliyorlar ama uygulamiyorlar. Korkuyorlar. Kendilerine guvenleri yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...