Değişik Bir Lezzet: Endonezya'nın Mangal Kömürlü Kahvesi Kopi Joss ( Cozzzz kahve)

Endonezya dünyanın önde gelen kahve üreticilerinden biri. Bu ülkede 19000 tane ada var, lezzet tercihleri de bu sayıya uygun şekilde artmış. Neredeyse her bölgenin kendine ait kahvesi var: aşırı şekerli sütle yapılan Kopi Susu'dan tutun, sansara benzer bir hayvanın kahve yiyip çıkardığı dışkılardan elde edilen Kopi Luwak' a kadar. Bin bir çeşit kahve arasında bir tanesi daha var ki burada adından söz etmeye değer.

Kopi Joss.  "Kopi" Endonezya dilinde kahve demek. "Joss"'u ise tercüme etmeye gerek yok kahveye mangal kömürü daldırırken çıkan cozzzzzz sesi. Yani "cozzzz kahvesi".



Kahve yavaş yavaş kaynatılarak hazırlandıktan sonra müşteri Kopi Joss istediğinde bir bardağın üstünde mangal kömürü sığacak kadar boşluk bırakılıp servis ediliyor. Hani kafelerde sorarlar ya:" süt için pay bırakayım mı?". Aynı hesap.

Kahve önünüze konduktan sonra mangalda yanmakta olan kömürlerden birini alıp kahvenize cozzz ediyorlar.

Endonezyalılar mangal kömürünün kahvedeki sertliği azaltıp içimini çok yumuşak ve kolay hale getirdiğini söylüyorlar. Karar sizin.

Gezmek lazım bazen.








http://www.simdigezelim.com/p/takip-et.html

1 yorum:

  1. Uzun zamandir jakartadayim, baya yer gezdim ama bu dediginiz kahveyi ilk defa duydum. Arastirip mutlaka deneneyecim. Tesekkurler

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...