Dünyanın En Pahalı Kahvesi Olan "Dışkı Kahvesi'nin ( Kopi Luwak)" Üreticisini Tanımak İster Misiniz? İşte:

Kilosu 2000 TL'ye alıcı bulan Kopi Luwak, içimi son derece yumuşak bir kahve. Nedeniyse bu kahvenin dışkıdan temizlenip yapılması.

Endonezya ormanlarında yaşayan ve kedi ailesine mensup olan misk kedileri ufak böcekler ve taze meyvelere ek olarak olgunlaşmış kahve meyvelerini de afiyetle yer olmuşlar. Bu kediler kahvenin dışını saran meyvesini yiyorlar ama en sert kısım olan kahve çekirdeğini sindiremeyip dışkılarında çıkarıyorlar. Kahve çekirdekleri misk kedilerinin ağzından çıkışa doğru yol alırken mide asitleri kahve çekirdeğinde bulunan ve kahvenin tadına sertlik veren maddeleri eritmiş oluyor. Bu yüzden misk kedilerinin "ürettikleri" kahve çekirdeklerinden kavrulan Kopi Luwak kahvesi dünyada içimi en yumuşak olanlardan biri ve çok aranıyor. Biraz detay girersek, ağaçta bulunan kahve meyveleri şöyle görülüyor.

 Misk kedisinin "işlediği" kahve dışarı şöyle çıkıyor.
 Sonra temizleniyor.
Ve paketleniyor. 600 doları bu kahveye verenlere afiyet olsun.



Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz. 

Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...