Endonezya'da Gemiyle Seyahat Nasıl?


Endonezya neredeyse 19000 adadan oluşan bir ülke. Çoğu adada ya havaalanı yok ya da uçaklar halk için oldukça pahalı. Endonezya'nın milli deniz yolları şirketi Pelni adalararası seyahat etmek isteyen Endonezyalıların ilk ve çoğu zaman mecburi tek seçeneği.

Pelni gemilerinin çoğu (anahatlar dışında kalanlar) 20-30 günlük ring seferlerle çalışıyor. Yani A noktasından yola çıkıp B, C, D, E .... Z ye uğrayıp sonra ters yönde geri geliyorlar. Z, Y.... D,C, B, A şeklinde. Tam bir yolculuk 20-30 gün sürüyor. Yolcuların çoğu gemide en az 4-5 gün geçirdiği için gemiye sanki kamp yapmaya gelmiş gibi yatak-yorgan-yemeklerini alarak geliyorlar. Gemilerde canlı  işporta pazarları bile kuruluyor. Ancak gemiler eski, hava değişken ve yolcu çok olunca gecikme kaçınılmaz oluyor. Çoğu Pelni gemisi iyi havalarda 4-5 saat, kötü havalardaysa 8-10 güne varan gecikmelerle kalkıyorlar.

Biraz meşakkatli de olsa ülkeyi görmek için güzel bir yol.  Meraklısına bilet ayırtmak için işte link https://www.pelni.co.id/







Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz. 

Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...