Dünyada Ziyaret Etmesi En Zor Yer: Kuzey Sentinel Adası

Dünyada ziyaret etmesi en zor yeri birazdan anlatacağım. İlk önce neden zor olduğunu açayım: burayı ziyaret edenleri yakalarlarsa öldürüyorlar. Cidden.


Yıl 2015 ve yukarıdaki fotoğrafta dünyanın ziyaret edilmesi en zor mekanını görüyorsunuz: Kuzey
Sentinel adası.


Kuzey Sentinel adası Hindistan'ın Bengal körfezindeki Andaman takım adalarında bulunuyor. Ada Hindistan'a ait olmakla beraber adaya ayak basmak yasak. Çünkü ada halkı ziyaretçileri sevmiyor, yakalarsa bildiğin mızrakla öldürüyorlar.  En son 2006 yılında adaya kanunsuz bir şekilde gizlice avlanmaya gelen iki balıkçıyı öldürmüşler. Cesetleri almaya giden donanma helikopterine de saldırmışlar. Ondan önce de 2004 yılında Tsunami felaketinden sonra adaya yardım getirmeye çalışan ve yiyecek taşıyan Hindistan donanmasına ait helikopterlere ada halkı ok ve mızraklarla saldırmış. Askerler bakmışlar ki yardım etmek için mızrak yeme riskini almaları lazım "bunlara Tsunami'den bir şey olmamış baksana bizi öldürmeye çalışıyorlar" deyip yiyecekleri güvenli bir noktada havadan atıp uzaklaşmışlar. Yani askerlerin dahi ziyaret etmek istemediği bir yer kuzey Sentinel adası. Aşağıda misafirperver ada halkı görülüyor ( Foto: Gleison Miranda)


Peki neden?  Ada halkını oluşturan Sentinel kabilesinin yaklaşık 60,000 sene önce Afrika'dan Asya'ya göçen insan dalgasıyla birlikte geldikleri ve o zamandan beri bu adada izole kaldıkları düşünülüyor. Ada hakkındaki en eski kayıylar 871 yılından. 871 yılında adadan geçen Arap tacirlere göre Sentinel halkı yamyam. Yani ada halkı resmi olarak Hintli ama aslında 60,000 seneden beri hiç değişmemiş öz be öz Afrika evlatları. Çok uzun süreler boyunca izole kaldıkları için de halen taş devrinde yaşıyorlar. Antropolog T. N. Pandit liderliğindeki Hindistan Yerli Sosyal Yardım kuruluşuna bağlı yetkililer 1967'den itibaren adayı ziyaret edip halkla iyi ilişkiler kurmak için kıyıya yiyecek ve benzeri hediyeler bırakmışlar. Başlangıçta ada halkı tarafından iyi karşılansa da daha sonra Sentinel halkı gelen herkese saldırıp öldürmeye kalkışmış. Bir çok kişi mızraklanmış. Bunun üzerine 1990'larda ada ziyaret programı sonlandırılmış ve ada yasak bölge ilan edilmiş. 

   Bugün  Kuzey Sentinel adasına gitmek isteseniz hem kanunları çiğnemeniz hem de mızraklardan ve oklardan sakınmayı öğrenmeniz lazım. Eee boşuna dünyada ziyaret edilmesi en zor yer burası olmamış, değil mi? 

İlla da gitmek isteyenlere yardım olması açısından adanın tam yeri de aşağıda.


 Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...