"Kriz Turist"i olun, gezileriniz ucuza çıksın

Seyahatseverler gidecekleri yeri seçerken bütçeyi de hesaba katmak zorundadır. Daha uygun bütçeli geziler yapmak için krizleri kovalamak yani "kriz turisti" olmak iyi sonuçlar veren bir yöntemdir.
 
Dünya gündeminde krizden bol şey yok: Nijerya'da Boko Haram, Venezuela, Arjantin, Endonezya ve Rusya'da paranın hızla değer kaybetmesi, sınırımızdaki iç savaşlar, Yunanistan'ın bitmeyen ekonomik dramı, Japonya Fukishima'da hala devam eden nükleer tehlike vb. Bu krizlerin bir kısmı haklı olarak bölgeye akan turist sayısını azaltırken bir kısmının da aslında arttırması gerekir: özellikle kriz ülkenin parasının değer kaybetmesine yol açmışsa.

Son bir senede şahane ekonomi yönetimi  sayesinde paramız dünyada en çok değer kaybeden ilk beş para biriminden biri oldu. Artık yurt dışına gitmek geçen seneye göre daha pahalı. Ama yakınlarımızda bir ülke var ki parası TL'den daha çok değer kaybetti: Rusya. Son 12 ayda Türk Lirası Rus Rublesi karşısında neredeyse %100 değer kazandı, dolayısıyla Türk Lirası ile hesaplandığında Rusya'da fiyatlar geçen senenin yarısına düşmüş durumda. Geçen sene bu aralar bir TL 15 Ruble ederken artık 27 Ruble.



Bu ara yurtdışı tatil planları yapıyorsanız ve uygun fiyatlar arıyorsanız bu aralar Rusya'ya gitmek hiç olmadığı kadar avantajlı. Aklınızda olsun. Endonezya, Meksika ve Hindistan para birimleri de rekor değer kaybetti ama TL onların hepsinden daha çok değer kaybettiği için daha hesaplı hale gelmediler.

Diğer kurlardaki değişimi de şu linkten takip edebilirsiniz.

http://www.x-rates.com/graph/?from=TRY&to=USD&amount=1.00



 Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...