Gerçek Kabul Edilen Sahteler: Mesela Ekvator'un Tam Yeri Gibi

Aşağıdaki anıt Ekvador'un Quito şehrinde. Şehir ekvator çizgisi üzerinde, bu anıtta TAM bu çizginin üzerine yapılmış. Ama yanlış yapılmış.





Dünyanın tam ortası ( Mitad del Mundo) anıtı Quito'da. Şehirden bineceğiniz bir halk otobüsü yarım saatte sizi Mitad del Mundo'ya yani dünyanın ortasına getiriyor.

Anıt 1980'lerde tam ekvatorun olduğu yerin üzerine kurulmuş ve 0 derece boylamı gösteriyormuş. Ancak GPS gelmiş mertlik bozulmuş: sonradan GPS ile yapılan ölçümlerde aslında ekvatorun anıtın işaret ettiği yerden 240 metre ileride olduğu anlaşılmış.  Koskoca anıtı yıkmak yerine yanlışa göz yummaya karar vermişler. Ülkeyi tanıtan hem tüm broşürlerde yukarıdaki anıt ekvator çizgisinde olarak tanıtılıyor. Taa ki yanına gidip anıtın yakınındaki müzede küçük bir plakayı okuyana kadar.

Sahte anıtın yanında değil de gerçeğinin yanında fotoğraf çektirmek için anıta sırtınızı dönüp yolun karşısına geçmeniz ve çok daha küçük bir müze olan Museo Inti Nan'a girmeniz gerekiyor. 
http://en.museointinan.com.ec/



Kabul etmek lazım, sahte ekvator anıtı gerçeğinden çok daha haşmetli. Belki de bunun için çoğunluk sahteyi gerçek saymaya devam ediyor. Şaşırdınız mı? Yoksa tanıdık mı geldi?


Gezmek lazım bazen.


 Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...