Romanya - Bulgaristan ve Yunanistan'da Nasıl Gezilir / Gidilir / Nerede Kalınır? ( Konuk Yazar Sinan Bali)

Bugünkü konuk yazarımız: Sinan Bali.
Kendisinin bloğu:   Durma Gez http://durmagez.wordpress.com 

Balkanlar hem mesafe hem de kültür olarak yakın olduğu için yurtdışında gezmek isteyenler için ilk akla gelenlerden.  Ben de Balkanlar'da gezdim ama biraz hızlı gezdim. Bir yeri daha iyi anlayabilmek için biraz yavaşlayabilmek, sokaklarında avarelik yapmak gerekli. Sinan Bali Balkanlar gezinirken bunu gayet iyi becermiş. Sinan'ın yazıları uzun, detaylı öyle "iki dakka da bakıp geçerim" diyenler için uygun değil, bol detaylı, sindire sindire okumak lazım. Hatta bazı yazılar şehirde yürüyüş rehberi olarak bile kullanılacak detayda. Durma Gez bloğu "Balkanlarda Nasıl Gezilir?" sorusunu gayet iyi cevaplanmış. Blogda başka ülkelere ait güzel yazılar da bulacaksınız, bence onları da acele etmeden okuyun.


Durma Gez'den bir kaç link:

Yunanistan'da gezi notları  ( 6 yazı)

https://durmagez.wordpress.com/2013/11/20/tadiyla-tavriyla-yakin-bir-tanidik-kuzey-yunanistan-1-bolum-yanya/

Bulgaristan'da gezi notları ( 5 yazı )

https://durmagez.wordpress.com/2014/02/19/tarihin-ayirdigi-koklerin-bagladigi-bulgaristan-1-bolum-sofya/

Romanya'da gezi notları  ( 7 yazı)

https://durmagez.wordpress.com/2014/07/09/aklimdaki-ve-kalbimdeki-romanya/

Giriş:
Balkanlara son sefer… Dört yıldan uzun süren Balkan seyahatlerimin finali Romanya… Başta köklerimi keşfetmenin hevesiyle başlayıp daha sonra bir tutkuya ve giderek sahiplenmeye dönüşen bir yolculuk. Bu yolculuk son dört yılıma anlam kattı ve şimdi ise finale yaklaşıyorum.
Romanya deyince aklıma gri, bulutlu bir gökyüzü, gri badanalı soğuk binalar, gri pardösülü, gri bakışlı adamlar geliyordu. Komünist dönemin gri diyarı…
Romanya ile ilgili başka çekincelerim de vardı. Yeterince güvenli miydi, Ekim ayı seyahat için doğru bir zaman mıydı? 9 gün boyunca sorunsuz gezebilecek miydim? Romanyalı arkadaşım Mariana’ya bu endişelerimden bahsettikçe bana gülüyor, boşuna endişe ettiğimi söylüyordu. Ama ister istemez her yolculuktan önce olduğu gibi kendimi kasıyordum.
Balkanlarda tek seferde kalacağım en uzun süreydi. 9 gün sürecek kapsamlı bir rota çizmiştim kendime. 6-7 şehir gezmeyi planlamıştım ve projemin kuzey sınırını Transilvanya Alpleriyle çizmiştim. Romanya’nın kuzeyine, Maramureş’e veya Moldova bölgesine gitme fırsatım olmayacaktı. Ancak bu kadarının bile Romanya’daki Balkan, Orta ve Doğu Avrupa, Alman, Avusturya, Sakson, Roman ve tabii Türk kültürüne tanık olmama yeterli olacağına inanıyordum.
.............................
Eeeh buraya kadar okuduysanız o zaman Sırbistan'ı da merak edersiniz belki:  https://durmagez.wordpress.com/2012/02/03/tanistigima-memnun-oldum-sirbistan/

 Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...