Moğolistan Gobi Çölünde Fashion TV

Moğolistan'ın Gobi Çölü dünyanın en ıssız bölgelerinden biri. Sıcaklık yazın +50c, kışınsa -40c'ye kadar inip çıkıyor. Buralarda yaşayanların hemen hepsi mecburen göçebe: Gobi çölünde yerleşik yaşamı destekleyecek kadar su, toprak, hayvan yok. Bundan dolayı Gobi sakinleri binlerce seneden beri hiç değişmeyen bir şekilde kıl çadırlarda yaşıyorlar. Hayvanlarını çöldeki çok seyrek bitkilerle otlatıp yörede bitki bitince ( ki en fazla 2-3 ayda otlar bitiyor) yeni bir yere göçüp Moğolcada da "yurt" adı verilen kıl çadırlarını bir kez daha kuruyorlar.

Son zamanlarda binlerce yıldan beri değişmeyen bu hayat ritmine yeni misafirler gelmiş, mesela hemen her göçebe ailenin artık bir motosikleti, bir elektrik üreten güneş paneli, televizyonu ve uydu alıcısı var. Akşamları aile TV etrafında toplanıp yaşamlarına çok yabancı olan bir dünyayı TV'den çadırlarına buyur ediyorlar. Çölde ziyaret ettiğimiz bu çadırın sahibi biz misafirleri için en sevdiği kanalı açtı: Fashion TV.  Üstelik sadece Fashion TV'yi açmakla kalmayıp seyretmemiz için ısrar da etti. Gobi çölündeki bu at çobanının moda sevgisini elbette başka şeylere yormayacağız değil mi? Çölde moda sevgisi ve binlerce yıldan beri süregelen göçebelik. Bakalım gezerken daha neler göreceğiz?

Herkese keyifli ve gönlünüzce gezdiğiniz bir bayram dilerim.



 Simdigezelim.com'a abone olun, daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgiler posta kutunuza gelsin. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...