Budistler Asla Balık Yemiyor, Peki Ama Neden Budistler Devamlı Balık Yiyor?

Tibetliler et yiyor ama hayvanlarını kesmiyorlar demiştim ya,  bir şey daha ekleyeceğim geldi: Budistler asla balık yemiyor ama Budistler devamlı balık yiyor.



Olay şu:  Tibetin dereleri gölleri balık kaynıyor ama Tibetli Budistler "balık yersek bir canlıyı öldürmüş oluruz, sonuçta eskiden onlar da insan olmuş olabilir ( bkz Karma ve bir önceki yazı) onun için Karmayı bozmayalım, bozacaksak sadece büyük hayvanlar için olsun deyip asla ama asla balık yemiyorlar. Niye? Budist inancı böyle.


Tayland'ın dereleri gölleri denizleri balık kaynıyor. Taylandlı Budistler "Bir canlıyı öldürdüğümüzde "Karma"mız kötü etkilenir.  Olabildiği kadar küçük bir canlıyı öldürelim ki Karmamız fazla  bozulmasın, malum balıklar zaten ancak Karması az olan (yani bir önceki hayatında yeterince artı toplayamamış ruhların) yeniden dünyaya gelmiş hali, yani yiyeceksek balık yiyelim deyip devamlı balık yiyorlar. Niye? Budist inancı böyle.

 Biz de erkek çocukları bildiğiniz şekilde sünnet olur. Malum Müslümanlık inancı. Vietnamlı Müslümanlarsa tahta bıçakla yapıyor. Eee o da malum Müslümanlık inancı.

Diyeceğim o ki her ne kadar öyle gözükse de "standart" denen şey "standart" değil. Karşımızdakine "standart" Türkçe/İngilizce/kuşdili vs kullanarak derdimizi anlattığımızda ne kadar anlaşılıyoruz acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...