Tagbilaran ( Visayas bölgesi, Filipinler)

Tagbilaran şehri Filipinleri Visayas bölgesinde Bohol adasının en önemli iki limanından biri. Şehir çok tipik bir aşırı hızlı büyümüş Asya şehri. Tercüme edeyim: karışık, gürültülü, bol trafikli, fazlasıyla dinamik ve en önemlisi uğranmasa da olur.

Şehrin hemen 2 km dışına çıkınca cennet gibi bir doğa sizi anında buyur ediyor ama şehir içi tam tezat.
Bohol adasında bir şey yapacaksanız Tagbilaran'dan yolunuz geçecek demektir. Şehri biraz dolaştıktan sonra oturdum bu yazıyı yazdım. Ana fikir " illa Tagbilaran'da kalmanız gerekmiyorsa, devam edin daha iyi yerler var".

Ha şehirde göreek hiçbir şey mi yok. Olmaz olur mu? Oturun caddede geçenleri seyredin, yakındaki fuar alanında bir şeyler yerken yemeklerin neden yapıldığını anlamaya çalışın. Tuk tuk sürücülerinin bitmeyen "süreyim mi abiiii" tekliflerine kulak kapayın.
Şehrin katedralinin sabah akşam dopdolu olan halini bu ülkeye Katolikliği getiren İspanya'daki kiliselerin boşluğu ile karşılaştırın. Velhasıl yapıları geçip Filipinlileri inceleyin biraz.
Sonra da ertesi gün için Bohol ada turu yapmak üzere bir günlüğüne 40 dolardan taksi kiralayın. Yarın Bohol içlerindeyiz.




1 yorum:

  1. Geçen martta ordaydık. Bohol süper bir ada ve normalde insanlar günü birlik gidip geliyorlar ama kesinlikle çok yorucu biz 1 gece orada bir pansiyonda konakladık ve gayet rahat ettik. Sizlerede öyle yapmanızı tavsiye ederim. Süper bir adayı açarsak ya da biz açmayalım zaten yarın Başar Bey bize gerektiği kadar anlatır. :)
    Saygılarımla,

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...