Nagasaki- 2

Nagasaki ismini sanırım hepimiz duymuşuzdur. İkinci Dünya savaşının sonunda atom bombası atılan iki şehirden biri olan Nagasaki, savaşın izlerini kısa zamanda tamamen silmiş. Nagasaki'yi 2 sene önce ziyaret etmiştim, o zaman şehri uzun uzun yazdım. Yazı burada:
http://www.simdigezelim.com/2011/03/nagasakide-ucu-bir-arada-atom-bombasnn.html


Bu gezimde de Japonya'nın güneyine inince Nagasaki'ye tekrar uğradım, gerçekten hoş bir yer. Ancak Japon yeninin değerlenmesinden dolayı fiyatlar oldukça yükselmiş. Turistler için herşey ateş pahası olunca belediye daha çok yabancı ziyaretçi çekebilmek için sadece yabancılara yönelik indirim kuponları çıkarmış.
Kaldığınız yere sorarsanız bu kuponlardan veriyorlar, şehirdeki bir çok turistik mekana girişte %50'ye varan oranlarda indirimli girmeniz için bu kuponlar ve pasaportunuzda turist giriş damgası olması yetiyor. Japonlara ya da ülkeye iş için gelmiş olanlara bu kuponlar verilmiyor.
Bu yüksek Japon Yeni kuruyla ülke ekonomisinin uzun dönemde ayakta kalması mümkün değil. Zaten Japonya şu anda dünyanın en borölu ülkesi: yıllık gelirlerinin 2.5 katı kadar borçları var. Dünya tarihinde bu kadar borcu geri ödeyebilen hiç bir ülke olmamış. Onun için önümüzdeki 5 sene içinde Japonya ismini borç, kriz, ödeme güçlüğü ve hatta iflas sözcükleri ile yanyana görmeye hazır olun. Belki ancak ondan sonra Japonya'da gezmek normale yakın fiyatlardan olur.
Nagasaki rıhtımı akşamları hareketlenen güzel bir mekan fırsatını bulursanız bir uğrayıverin. Buradan Tottori'ye geçiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...