Kagoshima ( Japonya)

Japonya'nın tren ağı dört ayrı adayı deniz altından ya da çok uzun köprülerle birbirine bağlıyor. En kuzeydeki Hokkaido adasında çıkıp üzerinde Tokyo'nun olduğu Honshu adasına geldiğinizde bir adadan diğerine geçtiğinizi anlamıyorsunuz bile.Aynı şekilde Honshu'dan  Kyushu adasına geçişte ada değiştirdiğinizi pek farkına varmasınız aslında ama bu sefer bitki örtüsü değişip tropik hale geliyor.

Japonya kuzeyden güneye uzunlamasına 3 ayrı iklim gösteriyor. Hokkaido karasal iklime sahipken, Honshu'nun ki daha ortalama. Kyushu ve güneydeki adalarda hava birden ısınıyor, insanlar daha bir gevşiyor.
Kagoshima, "Asya'nın Napolisi" olarak anılan bir şehir: deniz kıyısında, hemen karşısında zaman zaman hareketlenen bir yanardağ var. Merkezdeki kapalı çarşının hemen yakınında bir "kültür sokağı"  kurulmuş, üzerinde tapınaklar ve müzeler varsa da pek kayda değer değil.

Kagoshima "Satsuma" bölgesinin en önemli şehri sayılıyor. Satsuma sözcüğünü Türkiye'de de yaygın olan bir portakal cinsinden hatırlıyorsunuzdur. Japonlara sorunca onlar satsuma'nın bir tarih devrine verilen ad olduğunu söylediler, hatta portakal cinsinin adı olduğunu bilmediklerini eklediler.




Kagoshima, güney Japonya'ya uğramak isteyenler bir günlük bir durak olabilir. Buradan daha önce de uğradığım Nagasaki'ye geçiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...