Ngorongoro Milli Parkı, Arusha Yakınları, Tanzanya


Şaşırınca ne yapıyorsunuz? Ağzını mı açıyorsunuz? Oooo. AAAAA. Uuuuu. Haaa. Mı diyorsunuz? Gözlerinizi açıyorsunuz. Size garanti veriyorum Ngorongoro'ya görünce hepsini aynı anda yapacaksınız. Ngorongoro özel bir yer: bir yanardağ kraterinin içine Nuh'un gemisi ağzına kadar dolu inse ancak bu olurdu.


 Nereye baksanız başka yerde görmesi zor bir hayvan: aslanlar, su aygırları, filler, wildebeestler, buffalo, sırtlan, çakal, devekuşu ... hepsi burada daracık bir alanda hiç acele etmeden sizin onları görmenizi bekliyor.






























Ngorongoro'ya bu ikinci gelişim, bir kez daha kendimi tekrarlamayayım,








 siz bir önceki Ngorongoro yazılarıma bir bakın isterseniz:  http://www.simdigezelim.com/2008/01/ngorongoro-krateri-tanzanya_20.html  ve http://www.simdigezelim.com/2008/01/ngorongoro-krateri-2-tanzanya_20.html  .

 Geçen sefer fotoğraf yoktu, açığımızı bu yazıyla kapatıyoruz.


Ngorongoro kraterinde hayvanlar dar bir alanda oldukça fazla sayıda olduğu için çok sayıda ziyaretçi çekiyor. Bu onların normal yaşamını pek etkilemiyor olsa gerek ki avlanmalarını bile yakından takip edebiliyorsunuz. Aşağıdaki aslanın dört zebraya doğru yaklaşması pek dostane koşullarda gerçekleşmedi.



Ngorongoro kraterinde çok sayıda hayvanı kısa sürede görme olasılığı çok sayıda ziyaretçiyi bölgeye çekiyor sonuçta ciddi bir safari trafik sıkışıklığı ortaya çıkıyor.

Özellikle aslan gören arabaların durması zaten dar olan yolda trafiği başa çıkılmaz hale getiriyor.

 Duran arabaların gölgesinden yararlanmak için aslanların araçların  altına yatması sonucu bazı araçlar isteseler de çakılıp kalıyorlar.


Tanzanya'nın en çok turist çektiği mevsim olan Temmuz-Ağustos ayları kalabalık yüzünden pek tercih edilmeyebilir.


Eğer daha başka tarihte gelme olasılığınız varsa Mayıs- Haziran ayları daha iyi olabilir.

Yine de kalabalık sezonda bile Ngorongoro oldukça ilginç. Örneğin bir kaç aslan araçlar arasında dolaşıp gölge bir yer ararken arkası dönük aslan az önce avladığı geyiği bitirmekle meşgul.

Ngorongoro'dan Kenya'nın başkenti Nairobi iki adım mesafe, yarın oradayız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...