Çin'de Aranılan Lezzet: İdrarda Kaynatılmış Yumurta


 Simdigezelim.com'a abone olun, daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgiler posta kutunuza gelsin. Abonelik için buraya gidiniz.

Doğu Çin'de yaşayanlar bahar aylarında "özel pişirilmiş yumurta" yerlerse yazın daha az terleyeceklerine, eklemlerinin daha iyi çalışacağına ve genel olarak daha sağlıklı olacaklarına inanıyorlar.


 "Özel pişirilmiş yumurta"'da ne diyorsunuz değil mi? Çin mutfağının çok geniş olduğu malum. Bazen Çin yemeği yerken içinde ne olduğunu bilmezseniz daha rahat edersiniz  "özel pişirilmiş yumurta"'nın tam adı: "Bakir Erkek Çocuk İdrarında Kaynatılmış Yumurta". 

Bahar aylarıyla birlikte Doğu Çin'deki halk ilkokullara kovalar koyuyor. Tercihen sadece 10 yaşından küçük erkek çocukların idrarları toplanıyor. Sonra toplanan idrarla yerel bir lezzet olan "Bakir Erkek Çocuk İdrarında Kaynatılmış Yumurta" yapılıyor. "Niye idrar? Niye illa bakir erkek?"  Sorularına halkın cevabı " gelenek böyle".  Bu yumurtaları kapışan halk gerçekten yararını gördüklerini söylüyor. Dünya küçük diyoruz ama halen şaşırtıcı şeyler her gün önümüze geliyor değil mi?



Bu yiyecekle ilgili daha fazla bilgi için:
http://www.reuters.com/article/2012/03/29/china-urine-eggs-idUSL3E8ET0FN20120329

Konuyla ilgili haber videosu ( İngilizce)
http://www.youtube.com/watch?v=rPIvDJG1etI&feature=player_embedded 

Not: Konumuz Çin'de yemekler: yeri geldi, bu yazıyı tekrar yayınlıyorum.

1 yorum:

  1. Yemek konusunda yeniliklere açık olduğumla övünürdüm hep ama büyük konuşmamak lazımmış :) Gerçekten insanın aklına gelmeyecek şeyler çıkabiliyor karşısına !!

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...