Burma ( Myanmar) vizesi nasıl alınır?


Burma ( Myanmar)'ya gitmek için vize gerekiyor ama  Burma'nın Türkiye'de büyükelçiliği yok. Burma vizesini kolaylıkla Tayland'da alabilirsiniz.

25  Mayıs 2012 Güncelleme: Burma vizesini artık havalaanına varışta da alabiliyorsunuz.  Yine de Burma'ya varmadan önce kontrol etmekte fayda var, vize uygulamaları sık değişebiliyor. Bir Şimdigezelim takipçisinden gelen son habere göre "15 Mart 2012 tarihinden itibaren Myanmar'a T.C. Naypidav Büyükelçiliği açıldı, büyükelçi görevina başladı, şimdilik başkent Naypidav yerine eski başkent Yangon'da görev yapıyor. İletişim bilgileri Dışişleri Bakanlığı web sayfasında var", bunu da notlarımıza katıyoruz. 

Yine de Burma'ya varmadan vize almanız gerekirse:

----------------------------------------------------------------------------------------
Tayland'ın başkenti Bangkok'taki Burma büyükelçiliği 2 günde ( 810 Baht) ya da aynı gün ( 1200 Baht) içinde bir aylık turist vizesi veriyor.

Büyükelçiliğin adresi: 132, Sathorn Nua Rd in Silom.Tarifi ise şöyle: Skytrain adı verilen raylı sisteme binin ve   Surasak istasyonunda inin. İstasyon cadde seviyesinin üzerinde, aşağıya bakın 7eleven mağazasını gördüğünüz taraftan caddeye inin ve indiğiniz yönün tam tersine dönerek 2 dakika kadar yürüyün. Soldaki ikinci sokağa girin 30 metre ileride Burma büyükelçiliği vize bölümü var.

Elçilikten aldığınız formu ( kimlik bilgileri 1 sayfa + 1 sayfa da iş geçmişi özeti) orada doldurun, 3 adet vesikalık fotoğrafınızı ve vize ücretini verin. Elçilik 9:00'dan 15:00'e kadar açık 12-13:00 arası öğle tatili var. Saat 16:00'da vizeleri teslim ediyorlar.  Bir günde vize alabiliyorsunuz ama son ana bırakmamakta fayda var, bakarsınız çok başvuru olur vize almanız 1-2 gün uzayabilir. Ama genelde sorunsuz ve hızlı bir şekilde vizenizi alıyorsunuz. Vize başvurusunda meslek olarak "gazeteci" yazarsanız sorun çıkabiliyormuş, malum Burma'daki askeri yönetim ile yabancı gazetecilerin arası hiç iyi değil.  Lazım olursa Myanmar elçiliğinin google maps üzerindeki yeri: http://maps.google.com/maps/place?oe=utf-8&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&q=myanmar+embassy+bangkok&fb=1&hq=myanmar+embassy&hnear=Bangkok,+Thailand&cid=483686859273854136 

Burma ile daha fazla yazı burada var: http://www.simdigezelim.com/search/label/Burma%20%28%20Myanmar%20%29  

1 yorum:

  1. Merhaba,
    Vakit harcayıp yazdığınız için teşekkürler.
    Uzak doğuya giden arkadaşların notlarının çoğunu okudum ve artık tek başıma kaygısızca yola çıkacağım.

    Saygılar

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...