Kyoto: Eski Japonya burada hala yaşıyor

Kyoto ikiye ayrılmış bir şehir: eski, güzel bölüm ve yeni beton, gri bölüm. Aşağıda da iyice belli oluyor zaten.



 Eski şehir öylesine güzel ki İkinci Dünya Savaşında Amerika ve mütetfikleri Kyoto'yu bombalamaya kıyamamışlar. İyi de etmişler.
Şehrin tapınaklarını geçen sefer gidişimde anlatmıştım ( http://www.simdigezelim.com/2008/08/kyoto-ve-nara.html ). Bu sefer tapınaklarda kısa bir gezinti sonrası kendimi Kyoto kanalları boyunca gezerken buldum. Bazısı dere, çoğu ise eskiden sulama kanalı olarak açılmış olan su kanallarının etrafı hem hoş hem Japon yaşamını görmek için çok ideal mekanlar.









Eski sokaklar ve evler insanı öyle havaya sokuyor ki, kanallara bakan eski sokakların birinde bir geyşa fırlayınca önce fotoğrafını çekmedim, sanki arkası gelecekmiş gibi: eski Kyoto'dayız ya. Sonra 2011 yılında olduğumuzu hatırlayıp geyşa sokak aralarında kaybolmadan davrandım kamerama.

Tapınaklar ve kanal boyu sokaklarında rahat iki gün harcayabilirsiniz. Şehrin yeni kısmında ilginç olan ise pazar yerleri. Takamachi caddesi boyu ve özellikle Nishi yiyecek pazarı tam fotoluk. 
İster sadece bakın.
İster dükkanların önünde dağıttıkları bedava numune yiyeceklerin götürün. Ya da iyice acıktıysanız bir Japon esnaf lokantasına dalın ( hızlı değil canım, zaten küçücük mekan).
Kyoto hem gözünüzü hem de midenizi tıka basa dolduracak malzemeyle dolu, seveceksiniz.

Kyoto'ya nasıl gidilir?

Shinkansen trenle Tokyo'dan yaklaşık 3 saat sürüyor. Rahat ve hızlı. Daha yavaş trenlerle ya da otobüs-uçakla gelebilirsiniz ama ücret pek değişmez.

Kyoto'da nerede kalınır?

Japonya'yı ziyaret edenlerin listesinde Kyoto ilk üçte yer aldığı için ( ve ülke Japonya olduğu için) oteller pahalı. Hosteller ise yerine ve mevsimine göre fiyat belirliyor. Turistin az olduğu Mart başında merkezden uzaktaki bir hostelde 1000 yene kalabilirsiniz, merkezde geniş ve altyapısı iyi bir hostel arayanlar ise şuraya gidebilirler: Khaosan Kyoto http://www.khaosan-tokyo.com/en/kyoto/ indirimli tarife 2000 yen.

Kyoto'da ne yenir?

Nehir kenarındaki restoranlarda her damağa hitap eden yemekler bulmak mümkün ancak fiyatlar yüksek. Nishi pazarı yakınlarında fiyatlar bir öğün için 500-800 Yen civarına düşüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...