Kyoto ve Nara

Kyoto, Tokyo'dan onceki baskent. Japonya'ya yapilan bir gezi Kyoto'ya ugramadan sona ererse eksik kalir. Kyoto, tarihsel dokusunu en iyi koruyan Japon sehirlerinden. Yine de beklentinizi fazla yukseltmeyin cunku tren istasyonunda inince diger butun sehirlerde oldugu gibi gri, buyuk ve sekilsiz binalar karsiliyor.


Ancak sehrin dogusundaki Higashimaya bolgesi gercekten gorulneye deger. Yesillikler icinde iyi korunmus tapinaklar bu bolgenin buyuk bir kismini kapliyor.

Kyoto'nun ortasindaki kraliyet sarayi da cok ziyaretci ceken yerlerden. Ancak saray gezmek icin onceden imparatorluk saray ofisinden gezi izni almaniz lazim. Gozuktugu gibi uzun bir islem degil, ofisleri sarayin yaninda.




Nara, Kyoto gibi eski kimligini koruyabilmis nadir Japon kentlerinden.


Kyoto'dan kisa bir tren yolculugu ile Nara'ya vardiginizda buyukce bir kasaba goruntusu sizi karsiliyor; fazla uzun olmayan binalar, zincirlere ait olmayan yerel dukkanlar ve sakin caddeler.

Tren istasyonunun karsisindan Sanjodori caddesine girip yaklasik 1.5 kilometre kadar yurursek iyi korunmus Nara tapinaklari karsiniza cikiyor. Buradaki tapinaklarin cevresinde serbestce yasayan geyikler var, parktaki bufelerden geyik yemi alip elinizle geyik besliyebilirsiniz. Geyiklerin yanina yaklastiginizda egilip selam veriyorlar! Japonlari gore gore onlardan bu hareketi kapmislar. Onlarin egilmelerini goren Japonlar geyiklere daha da cok yiyecek veriyorlar. Tapinaklar tam para basan yerler haline gelmis. Bazi yerlerde ibadet bile parayla.
Nara'da bazi tapinaklarda isterseniz 200 Yen karsiligi Ingilizce olarak falinizin yazili oldugu bir kagit bile alabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...