Canlı karides yutup kurbağa nefesi koklamak isteyenler Gobi'ye

Moğolistan uzak yer. Bazı gelenek görenek ve alışkanlıkları da öyle. Sağlık konusunda da bazı ilginç inanışları var. Ama işe yarayanı olabilir, bilinmez. Bu gün iki konuda sağlık sorunu olanlara Moğol usulü tedavi yapalım. Midesinde hazım sorunu olanlarla boğazı ağrıyanlar size Gobi yolları göründü!

Güney Gobi'de bir kaynağın başına gelen şöforümüz suyun ve sudaki canlıların mide rahatsızlıklarına iyi geldiğini söyledi. Daha sonra kaynaktan büyük bir dikkatle canlı karidesleri topladı ve şiseye doldurdu. Karidesler daha sonra canlı canlı midenin yolunu tuttu.

Boğazı ağrıyanlar için çözümü ise Gobili bir deve çobanı verdi: kurbağa nefesi koklamak. Önce yukarıdaki kaynağın civarından bir kurbağa yakalanır. Sonra kurbağanın yanlarına basılarak ağzını sonuna kadar açması sağlanır. Kurbağa ağıza değecek kadar yakınlaştırılıp ağzına nefes verilir. Tabi kurbağa da sizin ağzınıza nefes verir. İkinizden biri bayılana kadar işlem sürdürülür ( genelde kurbağa önce gider). Geçmiş olsun efendim.






----------------------------------------------------
Bu blogda yayınlanan yeni yazıların size otomatik olarak e-postalanmasını isterseniz linke tıklayarak ŞİMDİ GEZELİM'e abone olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...