Cengiz Han ve Moğollar

Moğolistan'da herhangi bir şey satabilmek için en kestirme yol üzerine Moğol imparatoru Cengiz Han'ın resmini koymak. Cengiz Han votkası, çayı, kazağı ve pizzası Ulan Batur'da sizleri bekliyor. Moğollar Anadolu'ya kadar gelen Cengiz Han'ı her zaman böylesine benimsememişler. Ülkenin komünist olduğu dönemde Ruslar Moğollara Cengiz Han'ın " emperyalist bir haydut" olduğunu öğretmişler. O dönemde kimse adını anmamış.

Komunizm yıkıldıktan sonra kendi kimliklerini arayan Moğollar tarihlerine dört kolla sarılmışlar. Sonuç olarak bugünkü aşırı Cengiz Han sevgisi ortaya çıkmış. Yukarıdaki anıt Ulan Batur'daki 45 metrelik Cengiz Han heykeli. Bunun kadar büyük olmasa da Moğolistan'da her köşesinde Cengiz Han'a adanmış bir anıt bulunuyor.


----------------------------------------------------
Bu blogda yayınlanan yeni yazıların size otomatik olarak e-postalanmasını isterseniz linke tıklayarak ŞİMDİ GEZELİM'e abone olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...