Iran'da icecek durumu

Iranlilar inanilmasi zor gelebilir ama Turklerden fazla cay iciyorlar. Yola cikan hemen her Iranli yanina termosunu almadan kendini ciplak hissediyor. Otellerde odaya cay isteyebileceginiz gibi, termosta sicak su da isteyebilirsiniz.

Sehirlerdeki "Cayhane"'lerde ( Farscasi da ayni Cayhane) cay ve nargile her zaman hazir. Bazilari oglen ve aksamlari yemek servisi de yapiyor. Cayhaneler genelde erkeklerin gittigi yerler ancak buyuk sehirlerde kadin-erkek karisik olanlari da var.

Kahve deyince genelde kotu bir hazir kahve karisimi geliyor, bosverin.

Ayran her yerde var, Farscasi "doogh".

Alkollu ickiler yasak ancak satiliyor. Bu gizli icin ticareti manavlarin elinde imis ve evlere servis yapiyorlar. Bir sise buyuk Yeni Raki yaklasik $20. Irak'tan gelen ucuz viskide satista imis. Ancak bunlarin Iran icinde tuketiminin yasak oldugunu ve siddetle cezalandirildigini hatirlatayim.

Alkolsuz biralar cok yaygin, hemen her bufede "Istak" marka yerli alkolsuz bira bulabiliyorsunuz. Ancak tadi daha cok meyve suyunua benziyor. Bavaria. Efes Pilsen ve Tuborg alkolsuz biralari da satista.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...