Vietnam'a nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?

Vize


Vietnam, Turklerden vize istiyor. Onceden vize almak sart. Ankara'daki buyukelcilik yerine Bangkok, Vientiane ya da Phnom Penh'den vize almak daha hizli. Baska yerlerde binbir cesit belge gerekirken bu uc sehirde donus bileti ve fotograf disinda bir sey sormuyorlar. Baska milletlere onlari bile sormuyorlar, nedense Turk pasaportunu gorduler mi terslikleri tutuyor.

Ucak Bileti

THY'nin Vietnam'a direk ucusu yok. Bangkok aktarmali olarak gidebilirsiniz. Bangkok'tan Air Asia ile ucuza Kambocya'ya gecebilirsiniz, ya da otobusle Laos uzerinde gecebilirsiniz, Laos'ta kapida transit vize almaniz gerekiyor.

Ucuza bilet bulmak icin Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ bakabilirsiniz.

Singapur ve Malezya'dan da aktarma yapmak mumkun. Malezya'dan Air Asia, Singapur'dan JetStar hesapli.

Bilet fiyatlari tatil gunleri, resmi gunler, bolgesel kutlamalar ve bunun gibi nedenlerle gunluk olarak degisebilir, bundan dolayi birden cok kaynaga degisik zamanlarda bakmak yararli olur.

Ne zaman gitmeli?

Vietnam 2700 kilometre uzunlugunda bir ulke. Kuzeyi donarken guneyinde gunesten pisebilirsiniz. Orta ve guney Vietnam'dan tayfun mevsiminde uzak durun. Bunun disinda gideceginiz sehrin hava durumunu onceden mutlaka kontrol edin.

Ne kadar harcarim?

Vietnam'da ne yaparsaniz yapin kaziklanacaksiniz. Yabanci kaziklamaya bayiliyorlar. Buna ragmen fiyatlar oldukca ucuz, fazla fiyat odemek degil, kandirilmak kotu. Gittiginiz lokantada Ingilizce menunun Vietnamca menuye gore iki kati fiyatta olmasi sizi sasirtmasin, turistseniz kaziklanacaksiniz, Vietnamlilar boyle goruyor en azindan.

Vietnam'da genelde misafirevlerinde kendine ait banyosu olan bir odada 12-20 dolar civarina kalabilirsiniz, biraz pazarlik edin, musteri azsa ve otelden cikmaya davranirsaniz iyi indirim alirsiniz ( %50-%70 ). Turistlerin fazla oldugu zamanlarda pazarlik etmiyorlar.

Bir ogun yemek 1.5 ila 5 dolar arasinda. Lokantalarla seyyar saticilarin fiyatlari hemen hemen ayni, seyyar saticilarlar pzarlik etmek durumundasiniz. Yemeden once yemegin fiyatini sorun. Aslinda herseyin fiyatini onceden sorun, sormazsaniz sonra bes kati para istediklerinde sasirmayin


Nasil gezmeli? Tatil mekanlari

Ulkenin kuzeyinde Hanoi ve Halong Korfezi, orta Vietnam'da Hue ve Hoi An, guney Vietnam'da Saygon ve Mekong deltasi gorulmeye deger yerler. Deniz sevenler icin Na Trang, dag sevenler icin Dalat kacirilmamasi gereken mekanlar.

Vietnam uctan uca 2700 km oldugu icin hepsini birden gormek isteyenlerin dort hafta zaman ayirmasi gerekiyor, ya da uzun mesafeleri ucakla gecmeniz gerekiyor. Otobus kullanmak isteyenler icin www.sinhcafevn.com iyi bir secenek. Hanoi'de 50'den fazla Sinh Cafe acentasi var, dikkat edin sadece ikisi gercek digerleri size baska ve pahali bilet satma derdindeler. Internet sitesinden aldiginiz adrese gidin, sizi goturen tuk-tukcuya guvenmeyin, pahali yerden komisyon aliyor olabilir.

Bu uyarilari yaptiktan sonra Vietnamlilarin cok arkadasca oldugunu ve %95'inin aklindan sizi asla kaziklamanin gecmedigini unutmayin. Bu uzun gezim sirasinda karsilastigim en canayakin insanlardan bir kismi Vietnamli idi. Ama siz yine de o %5' e dikkat edin.

Bana her ne kadar guvenli gozukse de Saygon geceleri tehlikeli olabilen bir yer. Kaldigim surece soyulmus bir cok turiste rastladim, kapkac ve bicakla soygun yaygin. Tek basiniza karanlik sokaklarda bulunmamaya calisin.

Ulke insanlari ne kadar kapitalist mantikta olursa olsun, ulkenin komunist oldugunu ve parti hakkinda kotu konusmanin hapisle cezalandirildigini unutmayin.



1 yorum:

  1. toplamda vietnma gitmek için ne kadar para gider herşey dahil

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...