Vang Vieng

Vang Vieng, Luang Prabang-Vientiane arasinda kucuk bir dag kasabasi - imis. Artik degil. Turizmin eli degdikten sonra ozellikle son 5 senede cok buyuk bir degisim gecirmis. Eskinin sakin kasabasi artik sirt cantali turizmin yoz orneklerinden biri.


Vang Vieng caddelerinde hersey turistler icin. Bu belli bir bozulmayla beraber gelmis: "mutlu" meyve icecekleri ve "uzay" pizzalari ( icinde esrar, afyon var) menulerde acikca yeraliyor. Sehrin kuzey bolgesindeki nehir uzerindeki adalardaki barlar gec saatlere kadar acik ve civarda uyumayi imkansiz hale getiriyor.
Vang Vieng'e gelenlerin cogu nehirde ic lastikle yuzmeden sehirden ayrilmiyor.

Tuk-tuk ile sehrin dort km kuzeyine goturulen "tuber" lar, ic lastiklerini donandiktan sonra kendilerini sulara birakiyorlar. Gecen sene uc kisi tubing sirasinda asiri alkol ve uyusturucu alarak inecegi noktayi kacirmis ve niyazi rutbesine yukselmis.

Sehrin bri baska "ilginc" yani sabah 8 den aksam kapanana kadar sadece " Friends" dizisini gosteren lokantalari. Sabahta dolular. Aksamda...
Salim kafayla cekilecek is degil tabi, biraz uzay pizzasi, biraz mutlu portakal.

Sehirde hummali bir sekilde betonlasma ve grilesme suruyor.
Anlayacaginiz sehrin merkezi ile yildizim barismadi. Ama neyseki Vang Vieng'in merkezinden kacmak cok kolay. Gecin kopruleri.

Cikin kirsal alana ( burada bile halen bomba parcalari bulup dekorasyonmda kullanmak cok yaygin),

nehir kenarina yakin bir yerde


baslayin tembellige, yayilin hamaklara.

Iste o zaman Vang Vieng'in keyif cikiyor. Sehrin guzel dogasinin ve henuz bozulmamis insanlarinin varligini ancak civar koylerde anliyorsunuz.

Laos'ta yeteri kadar dolastik. Vietnam'a gecme zamanidir. Yilbasinda Hanoi'de gorusmek uzere.

2 yorum:

  1. vang vieng i 2003 te görmüştüm. 5 seneden fazla oldu yani, şehrin bozulmamış halini görmüşüm demek. bir de bisiklet kiralayıp kırsal alanda bir günde gidebildiğim kadar gitmiştim. hep güzel hatırladığım bir yerdir. Tubing yerine kano yapmıştım ben de. 8m den buz gibi dereye atlattılardı bizi, ama güzeldi ya.

    YanıtlaSil
  2. bir de mueng ngoi vardı ya :) orası 5 sene önce bile sırt çantalı turist cenneti, dejenere bi köydü. 5-6m uzunluğunda kano kiraladımdı orda. akıntılı nehirde bi yerlere gitmeye çalışırken. ama kullanması zormuş :). oraya giderken de ciddi bi iki tehlike atlattıktı nehirde. tesadüfen video çekiyordum o anda.

    http://video.google.com/videoplay?docid=-5424415307353666078

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...