Laos'a nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?

Vize

Laos, Turklerden vize istiyor. Uluslararasi havaalanlari ile bir cok kara sinirinda kapida vize veriyor. Kambocya'dan gelirken vizeyi onceden almaniz gerekiyor. Phnom Penh'den alinan vize 24 saatte hazir oluyor ve 40$. Ulkeye giris cikista gumruk gorevlileri 1$ zorunlu “ damga bagisi” aliyor.

Vize uzatmak isterseniz, uzatilan gun basina 2$ yi makbuz karsiligi vererek 2-3 saat icinde uzatabiliyorsunuz, polis son derece yardimci.


Ucak Bileti

THY'nin Kambocya'ya direk ucusu yok. Bangkok aktarmali olarak gidebilirsiniz. Chiang Mai'dan tekneyle Laos'a girmek cok populer. Ya da Bangkok'tan yatakli tren ile Vientiane yakinlarindaki sinira kadar gelip taksiyle Laos'a gecebilirsiniz.

Ucuza bilet bulmak icin Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ bakabilirsiniz.

Singapur ve Malezya'dan da aktarma yapmak mumkun.

Bilet fiyatlari tatil gunleri, resmi gunler, bolgesel kutlamalar ve bunun gibi nedenlerle gunluk olarak degisebilir, bundan dolayi birden cok kaynaga degisik zamanlarda bakmak yararli olur.

Ne zaman gitmeli?

Laos'ta iki mevsim var:yagmurlu ve yagmursuz. Yagmurlu mevsim Mayis'tan Kasim'a kadar suruyor. Kasim'da yagmurlar durup, nem azaliyor ve hava sicakliklari dusuyor. Nisan ayinda sicakliklar en yuksek seviyesine cikiyor. Ideal olarak Kasim-Subat aylari arasi seyahat etmek en iyisi.

Laos cok daglik bir ulke, yuksek kesimler aksamlari soguk oluyor. Tedbirli gitmekte yarar var. Ozellikle dogu ve kuzey Laos'ta geceleri sicaklik sifir civarina yaklasabiliyor.

Ne kadar harcarim?

Kambocya'da hosteller sadece buyuk turist merkezlerinde var. Misafirevlerinde kendine ait banyosu olan bir odada 4-15 dolar civarina kalabilirsiniz. 15 dolar odediginizde Turkiye'deki uc yildizli otel seviyesinde bir yerde kalirsiniz. Pazarlik etmeyi sevmiyorlar.

Bir ogun yemek 1 ila 3 dolar arasinda. Lokantalarla seyyar saticilarin fiyatlari hemen hemen ayni. Ulkenin her yaninda bulabileceginiz buyuk bir tas Pho corbasi 10000 kip, yaklasik 1.25 dolar. Bunun yaninda kizarmis pirinc yemekleri 2 dolar civari. Yemekler doyurucu ama leezzet olarak yavan.


Nasil gezmeli? Tatil mekanlari

Laos'ta turistlerin nefesini kesecek carpici eserler yok. Onun yerine sakin insanlar, yavas ve dogal bir yasam ve yuzyillardir yasam bicimini degistirmemis insanlar var. Sunu gorun bunu gorun demek yerine etrafiniza iyi bakin, her an farkli bir sey gorebilirsiniz demek daha dogru.

Turistlerin en fazla ragbet ettigi yerler en guneyde Don Det adasi, baskent Vientiane, eski baskent Luang Prabang ve sirt cantali turizmin ana merkezi Vang Vieng. Iclerinde en iyi olani Luang Prabang. Vang Vieng icinde kalmadiginiz surece iyi bir yer. Luang Prabang, Ankara gibi hersey var ama sonuk.

Ne yemeli?

Laos'lular ormanda ne bulurlarsa hemen izgarasini yapiyorlar. Sincap, fare, yaban domuzu, kostebek, gelincik yemeklerine rast gelebilirsiniz. Yemek secenlerdenseniz onunuze et geldiginde ne oldugunu sorun. Onume konan eti yemek icin ceyrek saat ugras verdikten sonra lokanta sahibi isaretlerle bana etin manda tendonu oldugunu yemenin cok zor oldugunu onun icin cignenip tukurulmesi gerektigini anlatti.

Laos kahvesini sutlu deneyin. Kahve kabinin dortte birini son derece sekerli yogunlastirilmis sut ile dolduruyorlar. Her kahve iciste yaninda iki de baklava yemis gibi oluyorsunuz.

1 yorum:

  1. Laos Hakkında Bilgi ve Yardım Merkeziniz . Her türlü soru ve istekleriniz için bizim ile web sitemizden iletişim kurabilirsiniz . www.thailandconcept.com

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...