Kuzey dogu Kambocya'da Kratie ve koyleri

Phnom Penh'den yedi saatlik bir yolculuk sonrasi Mekong kenarindaki kucuk Kratie kentine variyorum.

Kratie'nin bugunlerde turistler acisindan en ilgi cekici yani Mekong uzerindeki konumu ve kente yakin bir bolgede yasayan Irrawady yunuslari. Kentin yarim saat disindaki bir koyde yunuslari gormek icin kucuk bir kayik kiraliyorsunuz, Mekong uzerinde acilip bekliyorsunuz. Dunyada sadece 100 kadar Irrawady yunusu kalmis, 25 kadari bu bolgede. Kocaman Mekong uzerinde nasil bulurum yunuslari demeyin. Dar bir bolgede dolasiyorlar ve her uc dakikada bir nefes almak icin su uzerine ciktiklari icin gorme sansiniz var. Ancak nerden cikacaklari belli olmadigi icin cogu zaman su uzerine ciktiklarinda fotograf cekmek icin gecikmis oluyorsunuz, asagidaki yunusu gorebiliyor musunuz? ( Asagidaki fotoda, arkada sagda)

Kratie'nin koylerinde alti ay pirinc ektikten sonra alti ay tutun ekiyorlar, dolayisiyla gelirleri iyi. Bu binalarina da yansimis, bakimli yerler.


Mekong'un karsi yakasinda gecmek icin kucuk arabali vapuru koylulerle beraber beklemeye basliyorum. Yolculardan biri kaza gecirmis, onunla ilgileniyorlar. Bir saat kadar arabali vapuru bekliyoruz.
Vapur geldikten sonra dolana kadar bir saat kadar daha bekliyorum. Karsi kiyi sadece 300 metre otede, geci iki saat 3 dakika. Hayat Mekong boyunca gercekten yavas. Vapur kaptani bir cerrah titizliginde karisya geciriyor bizi.

Bu uzun beklemeyi ancak uzun bir motor gezisi tedavi eder.

Iki gun Kratie civarinda turladiktan sonra artik sira Laos'ta. Laos'ta gorusmek uzere.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...