Kambocya'ya nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?

Vize

Kambocya, Turklerden vize istiyor. Siem Reap ve Phnom Penh havaalanlari ile birkac kara sinirinda kapida vize veriyor. Vize 20$. Ancak cok olarak pasaportunuzda bir sorun buluyorlar, 5-10 dolara “cozuyorlar”.

Ucak Bileti


THY'nin Kambocya'ya direk ucusu yok. Bangkok aktarmali olarak gidebilirsiniz. Bangkok'tan Air Asia http://www.airasia.com ile ucuza Kambocya'ya gecebilirsiniz, ya da otobusle gidebilirsiniz.

Ucuza bilet bulmak icin Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ bakabilirsiniz.

Singapur ve Malezya'dan da aktarma yapmak mumkun. Malezya'dan Air Asia, Singapur'dan JetStar hesapli.

Bilet fiyatlari tatil gunleri, resmi gunler, bolgesel kutlamalar ve bunun gibi nedenlerle gunluk olarak degisebilir, bundan dolayi birden cok kaynaga degisik zamanlarda bakmak yararli olur.

Ne zaman gitmeli?

Kambocya'da iki mevsim var:yagmurlu ve yagmursuz. Yagmurlu mevsim Mayis'tan Kasim'a kadar suruyor. Kasim'da yagmurlar durup, nem azaliyor ve hava sicakliklari dusuyor. Nisan ayinda sicakliklar en yuksek seviyesine cikiyor. Ideal olarak Kasim-Subat aylari arasi seyahat etmek en iyisi.

Ne kadar harcarim?

Kambocya'da hostel, misafirevleri ve oteller var. Misafirevlerinde kendine ait banyosu olan bir odada 7-15 dolar civarina kalabilirsiniz, biraz pazarlik edin, hele bir uzun sureli kalislar icin iyi indirim almak mumkun. Hosteller sadee buyuk sehirlerde ve yatak fiyatlari 3-8 dolar arasi.

Yemek ucuz. Bir ogun yemek 1 ila 3 dolar arasinda. Lokantalarla seyyar saticilarin fiyatlari hemen hemen ayni. Turistlerin en cok ugradigi Siem Reap ve Phnom Penh'de fiyatlar %50 kadar daha pahali.


Nasil gezmeli? Tatil mekanlari

Gelenlerin cogu Angkor Wat icin geliyor. Siem Reap kentinden sonra Phnom Penh'i ziyaret ederek ulkeden cikiyorlar. Zamaniniz varsa Siem Reap'ten Tonle Sap golunu ve uzerindeki yuzen koyleri ziyaret edin, cok zevk alacaksiniz. Ayni sekilde Battambang'a tekneyle gidin, yolda gorduklerinizi baska yerde goremezsiniz. Tekne bileti yereller icin 75 cent, yabancilara 20 dolar. Yolculuk 8 saat suruyor, 6 saat demelerine bakmayin.

Kalabalik deniz kiyisi tatili icin Sihaoukville, sakin bir Kambocya kasabasi icin Kampot ve cok sakin deniz kasabasi icin Kep iyi yerler.

Phnom Penh gurultulu, kalabalik ve hava karardiktan sonra dikkatli olmak gereken bir sehir. Kuezeyde Kratie, nehirde yasayan yunuslari gormek icin ender bir firsat sunuyor.

Vietnam'a geckmek icin Phnom Penh'den tekne ile gidebilir ya da otobuse binebilirsiniz. Laos' a gecmek icin kuzeye 11 saatlik bir yolculuk yapmaniz gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...