Sri Lanka'ya nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?


Vize

Sri Lanka, Turklerden resmi olarak vize istese de uygulama da istemiyor. Ulke turizm gelirlerini arttirmak icin ugrasiyor, yeni turist cekmek icinde giris cikis islemlerini cok kolaylastirmislar. Sri Lanka vizesi, gumruk kapisinda sorgusuz sualsiz vurulan bir damga. Bazilarindan donus bileti soruldugu da olmus.

Ucak Bileti

THY'nin Sri Lanka'ya ucusu yok. Ucuza bilet bulmak icin Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ bakabilirsiniz.
Arap korfez ulkelerinde calisan hatiri sayilir bir Sri Lanka toplulugu var. Bu havayollari ile yaplan aktarmali ucuslar daha ucuz olabilir: Kuveyt havayollari, Gulf Air, Katar Havayollari, Suudi Arabistan havayollari. Ya da Singapur ve Malezya'dan gidis aktarma yapabilirsiniz. Bu durumda Singapur havayollari ve Malezya havayollari isinize yarayabilir.
Bilet fiyatlari tatil gunleri, resmi gunler, bolgesel kutlamalar ve bunun gibi nedenlerle gunluk olarak degisebilir, bundan dolayi birden cok kaynaga degisik zamanlarda bakmak yararli olur.

Ne zaman gitmeli?

Sri Lanka'de hava her zaman nemli, Agustos – Aralik arasi yagmurlu sezon. Nuwara Eliya gibi yuksek sehirler bu mevsimde cok yagisli ve serin olabiliyor. Tedbirli gelmekte fayda var.

Ne kadar harcarim?

Sri Lanka'da hostel yok, misafirevleri ve oteller var. Misafirevlerinde kendine ait banyosu olan bir odada 10 dolar civarina kalabilirsiniz, senlik zamanlarinda fiyatlar epey yukari gidiyor. Her zaman pazarlik edin, bazi isletmeler yabancilardan normal ucretin 4 kati ucret talep ediyorlar. Pazarlikla indirmek mumkun, ancak Sri Lankalilar her zaman sizin odediginizin yarisini odeyecekler, butun turizm isletmelerinde ayni kural gecerli.
Yemek ucuz. Bir ogun yemek 20 cent ila 5 dolar arasinda. Lokantalarin sayisi az ve erken kapaniyorlar. Genelde her misafir evinin kendi lokantasi var ve doyurucu yemekler sunuyorlar.


Nasil gezmeli? Tatil mekanlari

Uluslararasi ucuslar Kolombo'ya iniyor. Kolomba'da Galle Face civarindaki yerler kalmak icin fena degil, sehrin diger kisimlari cok gurultulu ve genelde temiz degil. Havaalanina yakinda kalmak isteyenler icin Negombo kasabasi ideal bir mekan. Kandy, Sri Lanka'nin gorulmesi gereken bir sehri. Nuwara Eliya ve Galle'de vakti olanlarin ugramasi gereken yerlerden.
Butun sehirler arasinda sabah saatlerinde ve ogleden sonra otobus seferleri var ancak cok yavaslar. Ortalama hiz saatte 30-35 km civari. Otobuslerin bagaji cok dar, bavulunuzu yaninizda tasiyip bir yolcu parasi da ona odemeniz gerekebilir. Otobus yolculugu ucuz bir saatlik bir yolculuk icin 40-50 cent odemeye hazir olun. Fazla vakti olmayanlar ozel bir arac ve sofor kiralayabilirler , gunluk 50-70 dolara benzin dahil sizi istediginiz yere gotururler. Her sehirde bizim anladigimiz anlamda otobus garaji yok. Sehrin bir noktasindan binmeniz gerekebilir, yereller bu konuda bilgililer ama bazen yanlis yonlendirebiliyorlar, bosuna beklememek icin ikiden fazla kisiyle otobusun kalkacagi yeri teyid edin.
Trenler kalabaik, bakimsiz ama rahatlar. Trenle seyahat icin otobusten %50 daha fazla zamana ihtiyaciniz var.

Kitabımdaki Sri Lanka bölümünü okumak isterseniz buradan alabilirsiniz: http://www.amazon.com/Sasirmak-Icin-Gezmeniz-Gereken-Turkish/dp/1499711611



----------------------------------------------------
Bu bloğa üye olarak yeni yazıların size otomatik olarak e-postalanmasını isterseniz linke tıklayarak ŞİMDİ GEZELİM'e abone olun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...