Kambocyalilar, Gunluk Yasam ve Angkor Wat

Tapinagin onunde pembe giymis dort erkek kipirdamadan dururken bir kadin pacalarindaki kirisikliklari duzeltiyor.
Arkasindan ayni islem bu kez dort bayan icin tekrarlaniyor.
Ve mutlu cift.

Yagmur mevsiminin sonu Kambocya'da evlenme mevsiminin basi kabul ediliyor. Yagmur mevsimi bitince hasat yapip paralanan ve is yukleri azalan koyluler icin en ideal evlenme zamani. Angkor Watí evlenmeden ziyaret etmek eski Khmer ( Kambocyali) geleneklerinden. Bu gelenek halen canliligini koruyor.Tapinagin girisinde bekledigim yarim saatte onlarca gelin ve damat grubu geldi. Her grup damat ve geline koyun rahipleri tarafindan tavsiye edilen yedi renkten giysiler hazirliyor ve torene katilan en yakin 15-20 akrabalarina yediser tane giysi hediye ediyorlar. Bu giysiler dugunun yapildigi uc gun boyunca onceden belirlenen bir duzene gore giyiliyor.
Kambocya'nin doviz kaynaklari kisitli. Turizm cok onemli gelir kalemlerinden. Sadece Angkor Wat adina gelen binlerce turist hergun tapinaklara akin ediyor. Asagidaki butun tuk-tuklar yabanci turist tasiyor.

Tapinaklarda eski yapilar ve turistlerin yani sira seyyar saticilari da her daim gorebilirsiniz.

Saticilar merdivenlerin cikisinda asagida sizi beklerler, bir sey satin almadiniz mi? Merak etmeyin tapinaklarin en ust noktalarinda ya da en asagilarinda hep size bir sey satmak icin varlar.
Nereye donseniz oradalar hemen pencerenin disindalar, ya da
golgede dinlenmek istediginizde yaninizda
ya da baska bir tapinaga gitmek icin yola ciktiginizda

Bir ogretmen maasinin 25 dolar oldugu Kambocya'da turistlere satilan en kucuk esya yerlilere satilanlardan cok daha fazla kar getiriyor. Angkor Wat, hem ticari hem medeni hem de ruhi olarak modern Kambocya'nin siki sikiya icinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...