Kota Kinabalu ( Borneo - Malezya )


Malezya, bati Malezya ve Borneo Malezya olarak iki bolgeden olusuyor. Borneo adasinda Malezya'nin iki eyaleti var: Sabah ve Sarawak. Bugun Sabah eyaletinin baskenti Kota Kinabalu'dayiz.

Cevredeki kasabalari da sayarsak nufusu 700 bini bulan Kota Kinabalu'da ( K.K ) merkezin yanindaki mahallelerde bile tatil yeri havasi var.
Sehir merkezinde lokanta ve barlarin oldugu kisim ozellikle geceleri cok canli. Nem ve sicakligi sevmiyorsaniz gunduzleri ugramasaniz daha iyi olur.
Deniz kiyisi boyunca halkin dolasabilecegi guzel alanlar var.

Bu alanlar sehrin eski yapilariyla ic ice. Modern havalandirmali bir mekandan dokulen bir depoya oradan acik hava pazarina ( kiyidaki pazarin adi Filipinli pazari) oradan balik pazarina ve tekrar bes yildizli otellerin yanina varmak icin yapmaniz gereken sadece 200 metre yurumek. En temiz ile en kirli, en ucuz ile en pahali yanyana.
Denizden sehir merkezine paralel sokaklarda acik hava lokantalari siralanmis. Muz yapragina sarilmis tatli pirinc ve balik, ya da tavuk ayagi ile muz sevenler kendilerini evlerinde hissedecekler. Merak etmeyin geri kalanlarimizi doyuracak kadar cok Cin ve HInt lokantasi var. Asagidaki satici gibi, bu bolgenin Insanlari fotograf cektirmeyi seviyorlar,
Yemegimizi yedikten sonra yine denize paralel sokaklardan birine girip giysi alisverisimizi yapabiliriz.
O kadar dolastik, tuvalet araniyorsaniz, ne kadar uzakta oldugunuzu kesin olarak bilmek sizi rahatlabilir, metresi metresine yazmislar.
Serin aksam ruzgarinda KK'nin kucuk su koyune ugramaya ne dersiniz? Limanin hemen karsisindaki bu koye balik pazarinin onundeki teknelerle gidebilirsiniz. Gunun yorgunlugu atmak icin kiyidaki kafelerden birinde yerel biranin tadina bakmaya ne dersiniz?

1 yorum:

  1. Mayıs ayında orada olmayı planlıyoruz.Plaj olarak nereyi tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...