Bruney'e nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?

Vize

Bruney Turklerden vize istiyor. Ancak 3 gun transit vizeyi sinir kapisinda veriyor. Simdilik bu uygulama sadece ucakla seyahatte gecerli. Eger Bruney'e uc gunlugune gitmek istiyorsaniz, Kota Kibabalu ( Malezya) 'dan Bruney'un baskenti Bandar Seri Begawan'a ucabilir, oradan uc gun sonra Kuching'e ( Malezya) gecebilirsiniz. Sinir kapisinda verilen vizenin ucreti 5 Bruney (ya da Singapur) dolari.

Ucak Bileti

THY'nin Singapur ve Malezya'ya dogrudan ucuslari var. Her iki ulkeden Malezya Havayaollari veya Singapur havayollari ile Bruney'e gecebilirsiniz. Yukarida yazdigim transit vizesini alacaksaniz, Bruney Havayollarini da kullanabilirsiniz.


Daha ucuza ucak bileti almak icin www.kayak.com veya www.expedia.com da aktarmali ucuslara bakabilirsiniz. Zaman zaman Katar havayollari bu bolgeye indirimli bilet satmakta, kontrol etmekte yarar var.


Ne zaman gitmeli?


Bruney her zaman nemli ve sicak. En fazla yagmurun dustugu aylar Eylul- Ocak arasi. Bruney'e yilda ortalama olarak Istanbul'un yaklasik 35 kati yagmur dusmekte, semsiyeleri almakta fayda var.


Ne kadar harcarim?


Bruney bolge ulkelerine gore daha pahali. Ufak lokantalarda 5-10 Bruney dolarina bir ogun yemek yiyebilirsiniz. Otellerin ucuzlari yaklasik 50 Bruney dolari, hostelde yatak 10 Bruney dolari.


Nasil gezmeli?

Ulke kucuk oldugu icin kisa zamanda gezebilirsiniz, ancak kendi ulasiminizi ayarlamaniz gerekiyor. Nufus da goreceli olarak dusuk oldugu icin pek fazla toplu tasima yok. BSB disinda yagmur ormanlari ve milli parklar en fazla uc saat uzaklikta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...