Hong Kong ve Makau'ya nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?

Vize

Hong Kong ve Makau, Cin'in "Ozel idare" bolgeleri. Cin'in parcasi olmalarina ragmen bircok konuda farkli yasa ve yonetmeliklere sahipler, her iki "bolge"'de Turklerden vize istemiyor.

Ucak Bileti

THY'nin Hong Kong'a dogrudan ucusu var. Hong Kong'dan Makau'ya gecmek hizli deniz otobusu ile sadece bir saat.THY biletleri aktarmali giden havayollarina oranla daha pakali. Vaktiiniz varsa aktarma yapin, fiyat %20-%30 azalabilir. Buna ek olarak Malezya Kuala Lumpur'a ucuz bilet bulabilirseniz, Air Asia ( http://www.airasia.com/ ) un Hong Kong'a cok uygun fiyatlari var. Guneydogu Asya'da iseniz Dragon Air ve CebuPacific ( http://www.dragonair.com/ ve http://www.cebupacificair.com/) kontrol etmeye deger.

Bunlar disinda ucuza bilet bulmak icin Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ bakabilirsiniz.
Bilet fiyatlari tatil gunleri, resmi gunler, bolgesel kutlamalar ve bunun gibi nedenlerle gunluk olarak degisebilir, bundan dolayi birden cok kaynaga degisik zamanlarda bakmak yararli olur.

Ne zaman gitmeli?
Hong Kong ve Makau her zaman nemli iki sehir. Yazin sicaklik 30 derecenin uzerine ciktiginda her ikisinde de sokakta yurumek bunaltiyor. Kisin sicaklik 10 derceye kadar dusebiliyor, nemden dolayi daha fazla hissediliyor. Yerellere gore Kasim ve Aralik aylari sehri ziyaret etmek icin en iyi zaman.

Ne kadar harcarim?


Her iki sehirde cok turist cektigi icin Asya'ya gore pahali yerler. Ortalama bir hostelde yatak 20-30 dolara, bir ogun yemek 5-10 dolara malolur. Sehirde ulasim kolay oldugu icin Kowloon ya da Hong Kong adasinda kalacaginiz yerlerin merkezi olmasi degil, metro veya otobuse yakinligi onemli. Merkezden biraz uzak ama metro yakininda kalacak bir yer hem daha ucuz hem daha sessiz olacaktir.

Nasil gezmeli?

Hong Kong'ta ulasim Makau'ya gore daha duzenli. Alacaginiz bir Octopus karti ile ( bizdeki Akbil gibi) metro, otobus ve tramvaylarda ucreti odeyebileceginiz gibi, ayni kartla cok yaygin olan 7elevenlardan alisveriste edebilirsiniz. Octopus kartlarini metro istasyonlarindan yada havaalanindan alabilir, butun 7eleven'larda doldurabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...