Yoldan portreler: ikinci kusak Amerikali Smitha

Smitha, 27 yasinda Hint asilli bir New Yorklu. Hindistan'da dogmus, henuz iki yasindayken New York'a ailesiyle birlikte tasinmis. Son dort sene buyuk bir populer bilim dergisinin fotograf editorlugunu yapmis. Bakmis is disinda hicbir seye vakit ayiramiyor, herseyi brakip dusmus yollara. Ailesi geleneksel Hintli oldugu icin isini birakmasina cok kizmislar, cok karsi cikmislar. Ama Smitha diyor ki “ ben karsi cikmalarina alistim artik, onlar halen Hindistan'daki gibi yasamaya devam istiyorlar. Oysa ben kultur olarak Hintliden daha cok Amerikaliyim. Onun icin ailemle devamli kavga ediyoruz, asla onlardan kopmam ama dediklerini de yapmam”. Lise siralarinda da hayatin kendi acisindan cok eglenceli, ailesi icinse bir felaket seklinde gectigini eklemeden edemiyor Smitha.

Smitha, bugune kadar ogrendigin en onemli sey nedir?

Hayatta herseyi gulerek karsilayacaksin, iyi tarafina bakacaksin. Kotumserler nasil yasiyorlar anlamiyorum. Zaten adimin anlami “gulumseyen prenses” demek. Mecburen herseye gulup geciyorum anlayacagin.

Peki, hayattaki en onemli uc sey nedi?

Birincisi saglik. Ikincisi mutluluk. Aslinda ikisini de bir numaraya koyabilirim, ama illaki siralamam gerekirse saglik ilk basta gelir. Ucuncusu ise arkadaslar. Buna ailemide katiyorum. Yani iyi insani iliskiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...